Георги Господинов е любимият български писател на нашите сънародници в

...
Георги Господинов е любимият български писател на нашите сънародници в
Коментари Харесай

Георги Господинов вече се превърна в обединител на нацията, почитат го и сънародниците ни зад граница

Георги Господинов е обичаният български публицист на нашите сънародници в чужбина. Това демонстрира анкета, направена от уредниците на Фестивала на българската книга в Брюксел, който се организира през днешния ден и на следващия ден, оповестява БНР.

Виктория Бешлийска, Владимир Зарев, Йордан Славейков, Мария Касимова-Моасе и Момчил Николов са измежду участниците в петото издание на фестивала на българската книга в Брюксел. Българският дипломат в Белгия и Люксембург Пламен Бончев показа, че с годините събитието ставало все по многолюдно.

" Все повече писатели и издатели идват от България и от ден на ден българи в Белгия, а даже и от прилежащите страни, идват на този празник на българската книга. Аз бих споделил, че това може би е най-голямото културно събитие на българската общественост в Белгия ".

Като сбъдната фантазия дефинира основаването на фестивала и програмният му шеф Рада Данкова:

" Ние започнахме с една дребна концепция, която се трансформира в нещо огромно. Тази концепция беше задвижена от група запалянковци, които доста желаеха да се занимават с българска просвета тук, в Брюксел. Днес, пет години по-късно, ние към този момент имаме построени обичаи. За пръв път тази година организираме една анкета за обичан български създател на хората отвън България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР