Георги Глушков остава начело на българския баскетбол, след като отново

...
Георги Глушков остава начело на българския баскетбол, след като отново
Коментари Харесай

Георги Глушков остава начело на българския баскетбол

Георги Глушков остава отпред на българския баскетбол, откакто още веднъж беше избран отново на поста. Той събра 96 гласа против 40 за другия претендент Владимир Боянов.

Глушков, който застана на поста през лятото на 2011 година, и сътрудниците му в управлението си сложиха няколко съществени цели за идния мандат. Важна тенденция ще е развиването на женския баскетбол.

Планира се образуване на месечни събирания на най-талантливите баскетболисти на възраст 14 - 16 години на районен принцип.

Ще се работи за обособяването на шест района в България като мощни поделения на федерацията със строго избрани административни и районни финансови функционалности, както и за сформиране на районни препоръки от админи на шампионатите, назначение на районен треньор и администрация на съдии, като всеки от тези хора ще има ясни и съответни отговорности за развиването на спорта в своя бранш на компетентност, показват от федерацията.

Глушков даде поръчка, че ще работи за увеличение на интереса на общините, на медиите и на младите, които поддържат и обичат баскетбола в районите.

Вниманието ще е ориентирано и към баскетбола 3х3, като една от дилемите е да се провежда държавно състезание при подрастващите в тази дисциплинираност с календар, друг от този при подрастващите 5х5. Ще бъде основана и комисия за минибаскет, която да събере изтъкнати баскетболни експерти и педагози, прибавят от федерацията.

Съставът на управителния съвет на федерацията по баскетбол: Петър Георгиев, Орлин Атанасов, Красимира Банова, Сашко Везенков, Симеон Ценов, Асен Николов, Събин Маринов, Стихомир Стоянов, Данаил Кирилов, Иван Ценов и Милен Велчев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР