Георги Георгиев към кмета на Илинден: Извинете се на гражданите,

...
Георги Георгиев към кмета на Илинден: Извинете се на гражданите,
Коментари Харесай

Кмет уволнява служители докато е хоум офис

Георги Георгиев към кмета на " Илинден ": Извинете се на жителите, че ги наричате " мишки "!

" Извинете се на жителите, господин Бранчевски, че ги наричате " мишки " "! С тези думи заместник-председателят на СОС от ГЕРБ Георги Георгиев се обърна към скандалния кмет на регион " Илинден " Емир Бранчевски, който си разреши обществено да наскърбява жители като ги назовава " мишки ".

Кметът-гурбетчия, както стана прочут Бранчевски, бе извикан на съвещанието на Столичен общински съвет през днешния ден, с цел да даде пояснения за митингите против него, за формираното напрежение в региона, както и за желаната му оставка поради спор на ползи и непрекъснато неявяване от работа.

" Не съм направил нарушаване, спазил съм всички процедури ", съумя единствено да отговори кметът на Илинден пред общинарите във връзка питания на жители лежал ли е в лечебно заведение и за какво болничният лист е публикуван от Германия. „ Спазил съм всички наставления, които са ми дадени от Национален осигурителен институт. Пострадах, откакто бях на едноседмичен отпуск в чужбина. Лекарите там ме посъветваха да не пътувам и да се оперирам. Имам издадена епикриза. Бях посъветван от Национален осигурителен институт да ми бъде публикуван болничен от страната, в която съм опериран. Предоставил съм тази информация на жителите, които са се интересували от този въпрос “, съобщи Банчевски по време на чуване в залата на СОС. Пред него и всички общинари обаче жителите за следващ път демонстрираха, че кметът лъже, защото след голям брой запитвания болничния му лист по този начин и не е показван досега на жителите.

След многократни запитвания от общинския консултант от ГЕРБ Мирослав Боршош дали е бил на работа в Германия кметът на Илинден съумя да каже единствено, че не е работил в Германия, откогато е определен за областен кмет, и няма трудов контракт там.

" Г-н Бранчевски, кажете ясно и тъкмо откогато сте станал кмет какъв брой време сте бил на работа, какъв брой време сте бил в отпуск, какъв брой в болничен, кои са тъкмо дните, не е допустимо да не помните, с отговор, че не ги помните наизуст звучите несериозно ", обърна се още Боршош към Бранчевски. Той се включи и към въпроса на Георги Георгиев, правилно ли е, че Бранчевски е освобождавал чиновници на районната администрация с електронен автограф до момента в който е бил " хоум офис " в Германия. Бранчевски се измъкна, че не помнел тъкмо датите, а Боршош го отвърна с думите: " Вижте, това са съществени проблеми, предстоят обстойни инспекции в регион " Илинден " за назначенията и освобождаванията, които сте правил господин кмет, има подадени тъжби от чиновници пред Комисията по дискриминация, КТ Подкрепа, Столична община и Столичен общински съвет ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР