Георги Георгиев, Glasove.comКогато се разрази скандалът с Гинка Върбакова и

...
Георги Георгиев, Glasove.comКогато се разрази скандалът с Гинка Върбакова и
Коментари Харесай

Гласове: Политическото изхабяване на Бойко Борисов

Георги Георгиев, Glasove.com

Когато се развихри абсурдът с Гинка Върбакова и ЧЕЗ, министър председателят Борисов несъмнено са го облели ледени талази.

Травматичното му схващане незабавно е породило загатна за сгромолясването на първия му кабинет и реакциите му бяха светкавични: оставка на Теменужка Петкова и обявление на желание или договорката да бъде развалена, или страната да се включи в нея.

Както и отправяне на люти закани към „ гадовете “. От всичко това през днешния ден няма и диря.

И повода не е, че нещо се е трансформирало, а противоположното - че нямаше смяна. След като случката не повлия на рейтинга на ГЕРБ, ръководещите възвърнаха своето самочувствие. А министър председателят можа да излезе от обзелата го суматоха.

Снимка: Агенция Франс Прес, архив 

 

Колкото и да се приказва за неговата изключителна вътрешен глас, в тази ситуация тя очевидно го подведе. Опасността бе надценена и откакто бурята утихна, ръководещите даже си разрешиха да се дистанцират от несъстоялия се скандал. Цялата история е показателна за

 

„ имунитета “, който ГЕРБ си построи във връзка с политическите си провали.

 

Партията очевидно е образувала към себе си електорално ядро, което не се разколебава нито от безкрайните управнически гафове, нито от невероятната корупция, нито от роднинските назначения в администрацията, нито даже от пренебрегването на обикновените повели на етиката, каквото бе демонстрирано наскоро по отношение на хората с увреждания.

 

На какво се дължи този феномен, по какъв начин бе построен и до каква степен е дълготраен, е въпрос на настрана проучване, само че той е реалност, който предопределя развиването на страната. Той прави допустимо съществуването на политически доминатор, без който е невероятно да си представим съществуването на устойчиво ръководство в България. 

 

Но, въпреки това, въпреки че е най-голямата, електоралната база на ГЕРБ не е преобладаваща. Противниците на ръководството му надвишават два пъти неговите последователи.

 

И колкото повече ГЕРБ стои на власт, толкоз повече ще се усилва неприязънта на съперниците му.

Продължението четете тук http://www.glasove.com/categories/na-fokus/news/georgi-g
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР