ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ е роден на 1 октомври 1959 г. в

...
ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ е роден на 1 октомври 1959 г. в
Коментари Харесай

Искам да надградя постигнатото

ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ е роден на 1 октомври 1959 година в с. Генерал Инзово, община " Тунджа ". Историк по обучение, ученик на ВТУ " Св. св. Кирил и Методий " във Велико Търново. Семеен, с две деца. Два мандата е член на Управителния съвет на Националното съдружие на общините в Република България. Кандидат за кмет е на община " Тунджа ", област Ямбол за шести мандат.

- Г-н Георгиев, кандидатирате се за шести мандат на кмет на община " Тунджа ". Каква е мотивацията ви да продължите работата си?
- Мотивацията ми да продължа е доверието на хората, които към този момент пет пъти ми поверяват отговорността за развиването на община " Тунджа ". Стремежът ми постоянно е бил да не ги подведа. Тази отговорност в никакъв случай не ми е тежала, тъй като тя е събрала очакванията за по-добър живот на жителите на общината. " Тунджа " е млада община, единствено на 36 години, само че хората от 44-те села, обединени в структурата й, имат право на по-достоен живот. През всички тези 20 години сме водили рационална политика за поредно и възходящо развиване на общината в полза на хората и имаме вяра, че то би трябвало да продължи.
- В доклада си за миналите четири години ръководство отбелязвате, че те са най-успешните ви до момента. На какво се дължи това?
- Изминалите 4 години бяха най-трудните, поради поредицата от рецесии - здравна, политическа и икономическа, подбудена от войната, само че в това време бяха и най-успешните. Успяхме да управляваме динамично и умно общинската благосъстоятелност, с цел да получим повече доходи за решение на инфраструктурните проблеми на нашите обитаеми места. Изградихме над 21 км нова водоснабдителна мрежа в 9 обитаеми места, извършихме съществени и настоящи поправки по улична мрежа с повърхност над 200 000 квадратни метра в 37 обитаеми места, обновихме посредством главен и настоящ ремонт общинска пътна мрежа с повърхност над 90 000 квадратни метра. Благоустроихме площадните пространства на три от нашите села, изградихме 17 нови детски площадки, подновихме и още 5 детски уреди. Обновихме детските уреди във всички 17 детски градини и осигурихме ново съоръжение за 40-те пенсионерски клуба. С европейски средства ремонтираме две читалища, учебно заведение, детска градина, две нови спортни площадки и построяваме посетителски център за развиване и предпазване на локалните обичаи и занаяти.
Най-ценното на този мандат обаче беше пречупената наклонност за понижаване на популацията. Първоначално поради пандемията от КОВИД-19 популацията ни набъбна с над 4000 души, само че по-късно хората осъзнаха преимуществата на живота на село и на процедура в 20-километровата зона към регионалния град Ямбол пазарът на парцели е привършен. Резултат от тази добра наклонност е и построената напълно с общински средства нова детска градина в с. Роза поради нараствания брой деца и аз имам вяра, че това е поръчител за по-доброто бъдеще на нашата община.
- В коя сфера смятате, че постигнахте най-големи резултати от положените старания?
- Трудно е да се открои една сфера. Както към този момент загатнах увеличените инфраструктурни разноски, с които решавахме съответни проблеми в обитаемоте места през този мандат, бяха едно от най-значимите ни достижения. Не по-малко значими са и дейната ни обществена политика и оптимално разгърнатата мрежа от детски и образователни заведения. Община " Тунджа " е обществена община, която се грижи за хората - от най-малките до най-възрастните. Над 10 % от популацията ни получава безвъзмездна храна или на алегорични цени. Нашите детски градини са безвъзмездни още от 2015 година, учениците ни получават безвъзмездни закуски и гратис обедно хранене. Домашните обществени патронажи и публичните трапезарии обезпечават храна за нуждаещите се във всички 44 обитаеми места. Възрастните и хората с увреждания получават и грижи в дома от обществени асистенти, домашни помощници и експерти. Запазихме и обществените ни заведения, които оферират разнообразни обществени услуги на хората.
Съхранихме 10 учебни заведения, от които и две междинни, и детски градини в 17 обитаеми места, с цел да запазим младежите в нашите села.
- Какво е предизвикването, което ви чака през идващия мандат?
- Нашата цел е да запазим устойчивото развиване на общината във всички сфери, надграждайки непрестанно постигнатото. През този мандат подготвихме цялостната модернизацията на уличното осветяване във всички 44 села, плановете са подготвени, определени са реализатори и още в първите месеци на новия мандат ще стартират строителните действия. Финансирането е обезпечено посредством средства от Плана за възобновяване и резистентност за 11-те по-големи обитаеми места и посредством финансов лизинг за останалите 33. Предстои и реализацията и на други огромни планове, с които сме кандидатствали по разнообразни стратегии и са на друг стадий на оценка.
- Кои ще са останалите ви цели?
- Ще продължим с това, което е било безспорен приоритет и до момента в нашата работа. На първо място това е опазване на финансовата непоклатимост на общината, тъй като тя подсигурява равнището на осъществяване на поетите задължения към хората. На второ място това е дейната обществена политика с мисъл и грижа за хората, тъй като в случай че тя не работи в тяхна изгода, е самоцелна и неефективна. Третият приоритет е образованието и възпитанието на нашите деца и ние ще продължим да го отстояваме, дофинансирайки недостигащите държавни дотации, с цел да съхраним нашите детски и образователни заведения. Вярваме, че единствено образованието може да подсигурява по-добро бъдеще за децата, по-добър живот и по-високи приходи. Наш приоритет е и поредното възстановяване на техническата и обществена инфраструктура както с нашите лични благоприятни условия, по този начин и посредством привличане на външно финансиране.
Ние още веднъж предлагаме на тунджанци да продължи рационалното ръководство на общината с поредно и възходящо развиване, единствено и само с мисъл и с грижа за хората.
Вярвам, че нашите жители ще изберат претендентите на коалиция " Българска социалистическа партия за България " за кмет на община, за общински съветници и за кметове на обитаеми места, тъй като те в най-голяма степен пазят техните ползи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР