Георги Енев признал за 50 закопани телаПрибирал по 1000 лв.

...
Георги Енев признал за 50 закопани телаПрибирал по 1000 лв.
Коментари Харесай

Погребален агент заравял трупове в гора

Георги Енев признал за 50 закопани тела
Прибирал по 1000 лева от околните на умряли сякаш за кремация

Давал урни с елементарен прахуляк

Собственикът на траурна организация “Орион” Георги Енев е закопавал тела на умряли хора в гората край с. Клисура, вместо да ги съобщи за кремиране. Така той прибирал по 1000 лева на човек от околните им, които получавали урна с някаква прахуляк, само че не знаели, че роднините им са заровени в гората.

Престъплението беше разкрито, откакто в събота гробари видели елементи от трупове и алармирали свещеника на селото. Той се обърнал към кметската наместничка Камелия Димитрова, която подала сигнал на тел. 112. Пристигналите служители на реда разкрили първо 2 тела, по-късно в друга яма - още 5. Те били заровени на към 40 см. От проливните дъждове почвата поддала и част от труповете се посочили.

Георги Енев, който е от с. Иваняне, е бил задържан в гората, където бил с погребалния си автомобил. В него имало 3 празни ковчега. Микробусът се води на името на Никол Ринкова. Съпругът ѝ Богомил също е притежател на траурна организация. Той твърди, че автомобилът е продаден преди година и половина на Енев. През този интервал му се е молил да го трансферират, само че сътрудника му все намирал оправдания да не го направи.

При разпитите на място 51-годишният Георги си е признал за към 50 противозаконни погребения, само че по-късно е почнал да отхвърля всичко. Той не считал, че е отговорен и твърдял, че е станала неточност. Разбрало се е обаче, че Енев е наемал хора, които да изкопават противозаконните гробове. Те са били разпитани и са дали показания. Починалите са живеели в разнообразни приюти в София. Един от тях е Военноинвалидният дом в Банкя. Лекарят, който издава смъртните актове там е удостоверил, че Енев е работил с тях. Погребалната му организация “Орион” се намира на 50 метра от вкъщи.

Досега е разпознат единствено един от труповете. Той е на мъж, който е живеел чартърен в Банкя. След гибелта му, синът му наел Енев да го кремира.

Криминалисти са потресени
Десетки, употребили „ Орион “, звънят в полицията


“Случаят е характерен и е прецедент”, сподели прокурор Десислава Петрова на специфичен брифинг по случая. Комисар Стойно Цветков от Столична дирекция на вътрешните работи пък добави, че той е един от най-грозните в кариерата му на служител на реда. По почналото следствие ще бъдат издирени и разпитани хора, които са употребили услугите на Енев, с цел да се откри имали ли и какъв брой още трупове са заровени в местността към село Клисура. По информация на “Труд” към този момент за почнали да се обаждат десетки обезпокоени хора, които са употребявали услугите на траурната организация “Орион”. Те се съмняват, че околните им може да са закопани в гората.

За него работели 10 индивида
Задържан е и за безчинство


Георги Енев изначало признал, а по-късно отрекъл виновността си.

Задържаният Георги Енев е с престъпно досие за безчинство. Той 3 пъти е бил хващан и пийнал зад кормилото. 51-годишният мъж е разведен, има щерка. През предходната година е продал къщата на майка си в с. Иваняне и с парите е купил парцел на морето. В организацията му работят 10 индивида, множеството от които нямат шофьорска брошура, само че са карали погребалния микробус. Енев е арестуван под стража за 72 часа, чака се прокуратурата да изиска непрекъснатия му арест.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР