Георги Енчев от добре познатия рап дует с Румънеца се

...
Георги Енчев от добре познатия рап дует с Румънеца се
Коментари Харесай

Дерат Енчев с по 120 лв. на ден за ток

Георги Енчев от добре познатия рап дует с Румънеца се оплака, че му начисляват жестоки сметки за ток по 120 лева дневно.

Той изрази в обществените мрежи възмущението си и разгласява фотоси на фактурите, които получава:

" Щели да таксуват свръхпечалбите на ерепетата! Г-да депутати, ние към този момент сме мъртви! Бизнесите ни умряха, хората се разболяха, фамилиите се изпокараха, кокорчовци сте всичките! За мръсниците в мръсната страна би трябвало мръсна бомба! Какво би трябвало да продава един дребен недодялан бизнес, че да стартира със 120 лева ток дневно! При все че всички уреди са на газ?! Как в страната на прота-та 5 хладилника и малко лед лами вършат 4 бона ток, на кого се жалиш на същите, в случай че ти одобряват пълномощното, щото тяхното е друго, особено, божествено! Тая скапана страна не я чака нищо положително “!



Жалба

Пред " Телеграф “ Георги Енчев обясни: " Абсолютно безвластие. Опитвам се няколко пъти да пусна тъжба. Или не ми я одобряват, или я отхвърлят, тъй като в пълномощното пишело електроразпределителни, а не е чиновническата дефиниция. Спират ти тока, само че ти си плащаш сметките! Ти си на абонамент, плащаш си лихвите, само че ти стопират три седмици и не я ползваш услугата. Постоянно го вършат. Ние не можем да оцелеем на този ток. Ние сме в на практика банкрут, а даже към този момент сме след банкрут “!

Енчев обясни, че сметката е 7700 лева за месец и като се махнат помощите, стават 4000, а другият месец са били 3600 и нещо. " Това е сладкарница! 120 лева дневно! Т.е. ти би трябвало 300 лева оборот да имаш, единствено с цел да си платиш тока. Правим пици, сандвичи, младежко модерно бързо хранене – юношески фаст фууд. В момента тия хора, които всеки ден ги гледаме по малкия екран, не могат да отговорят по какъв начин да не затворим “, изрази яростта си рапърът.

Георги Енчев бе безапелационен: " Взел съм за себе си решение да се махам от тая страна. Аз повече по този начин не устоявам! Все и за моята душичка ще се откри някъде едно място. Тая страна очевидно в никакъв случай няма да се оправи. Тук човешкият живот, работа, кариера и усърдие очевидно нищо не значат. Минават и те смазват ерепета и всички след тях, топлофикации и така нататък И даже не можеш да се защитиш при неверна сметки или пък при съзнателно сбъркана. Няма по какъв начин да се защитиш! Обикновеният човек няма никакви отбрани. Аз приказвам като елементарен човек, който си е отворил бизнесче и дава самун на още двама-трима индивида. Това е микробизнес. Да не приказваме, че заведенията би трябвало да са на патентен налог, те са фамилен бизнес. Няма среда, в която сега да съществуваш. Не знам какъв брой костват опиатите, само че даже и опиати да продавахме, несъмнено отново нямаше по какъв начин да оцелеем. Това е безумство “!

Енчев продължи още за тъгата си: " Слушам им нелепостите. Първо направиха по този начин, че всички енергийни сдружения да имат свръхпечалби, само че и да имат безскрупулно държание. Аз всякога се усещам, когато вляза в тези сдружения, като безличие. Карат ме да се усещам като някакъв отпадък, който е отишъл там нещо да им краде. Спират ти тока, може да имаш стока за 2000 лева или повече, никой не го интересува това нещо. В Разград на всеки три-четири месеца ти стопират тока без причина. Отиваш и ги питаш, те викат: профилактика. Викам: ние имаме стока, която се скапва. - Това е ваш проблем, ние сме го оповестили в уеб страницата. - Аз не познавам човек, който да стартира сутринта си с инспекция дали му стопират тока. Спират го за цялостен един ден и в случай че си бизнес, те връщат най-малко две седмици обратно. Правят си с хората, каквото желаят “!

Надписване

Енчев продължи: " Пишат ми в един месец 3000 kW консумация, което е невероятно по отношение на уредите, които имам. Следващия месец ми пишат 4900 kW. Това е съвсем двойно! Искам да се оплача, викат ми – пишете до еди кой си имейл, пълномощното не било такова, трябвало не знам си какво и така нататък След месец ти дават отговор, че няма нередности. Два прилежащи месеца едно и също заведение, едно и също нещо продава, само че с съвсем двойна консумация. Как е допустимо това “?!

И Енчев задава въпрос: " Искам всички там в Народното събрание да се наредят в една редица и да ми отговорят на елементарен математически въпрос. Ако имаш трима служащи, които получават по 50 лева, а токът ти е 120 лева дневно, стоката ти се покачва всяка седмица, към този момент е над 100 % за всички първични материали – та да отговорят какъв би трябвало да ти е оборотът, с цел да си жив. Ей това е цялата мистерия. Само някой илюзионист като Астор може да отговори. Не можеш да оцелееш! Не приказваме за замогване, а за оцеляване. Поне от няколко месеца е по този начин. Имам един микро бизнес, а какъв брой имат такива, които не знам по какъв начин си връзват двата края. Семейства и деца да гледаме на тази страна – парадокс! Иначе произвеждаме най-евтиния ток в цяла Европа. Задавам въпроса на всички тия простаци – може да ме цитираш: простаци – с огромни букви го напиши! При състояние че България създава на ниска цена ток, за какво токът в България не е наличен, не е на ниска цена и това, което остане, да се продава на пазарни цени и да се изнася. Искам да отговорят! Една печка духалка е два kW, това са два лв. на час 10 часа са 20 лева дневно, 600 лева на месец. Защо, като произвеждаме ток, не го продаваме на ниска цена на локалния пазар, да стават продуктите на ниска цена, филмите да изнасят. Всички да минат на ток, тъй като е преференциална сила. А те гушат всевъзможни компании, медиатори, цяла система да имат облаги и всички да си купят по едно островче някъде. А елементарните хора да умираме живи “!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР