Георги Драмчев и Богомил Александров отдават живота си на старите

...
Георги Драмчев и Богомил Александров отдават живота си на старите
Коментари Харесай

IT специалисти: Хакването на системите на НАП е заради зле написан софтуер

Георги Драмчев и Богомил Александров отдават живота си на старите компютри родно произвеждане от предишния век. Заедно имат няколко стотици машини, а огромна част от тях към момента работят. И двамата работят професионално в IT сферата и до през днешния ден помнят първия компютър, на който са работили, предава БТВ.

"Удовлетворение ни носи това да резервираме историята... Така и по-младите ще знаят какво се е произвеждало в България ", си спомня Богомил. Георги споделя, че събира освен хардуер, а и програмен продукт, и външна страна за старите социалистически компютри.

Хобито им лишава доста време. И място. "Помагат ми другари и фамилията. Децата със същото наслаждение, с което играят на таблети и телефони, играят и на тези остарели компютри. Огънят в очите им, когато го видят да работи и ме молят да им пусна някоя игра, е скъпо нещо... ", споделя Георги.

Колекционерите споделят, че проблемите в системите на Национална агенция за приходите са поради зле написан програмен продукт, а не остаряла версия. А родната традиция в хакерството е от няколко десетилетия. "Сам се назовава "Черния отмъстител ", само че до ден сегашен по този начин и никой не знае самоличността му. Създава първия в света стелт вирус, чиито код може да се модифицира и мъчно може да бъде открит. Така през 90-е години нанасят огромни удари против доста системи в Съединени американски щати и Европа ", споделя Богомил Александров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР