Георги Чолаков беше избран за председател на Върховния административен съд

...
Георги Чолаков беше избран за председател на Върховния административен съд
Коментари Харесай

И новият ВСС избра Чолаков за шеф на ВАС

Георги Чолаков беше определен за ръководител на Върховния административен съд (ВАС) от втория опит. Той беше и единствен претендент. Пленумът поддържа кандидатурата му с 20 гласа " за " и 4 " срещу ". Чолаков беше определен за поста и от предходния състав на Висш съдебен съвет на 11 септември с огромно болшинство от 20 гласа против 5 в поддръжка на другия претендент Соня Янкулова.

Тогава той трябваше да седне в стола на един от тримата огромни в правосъдната власт – ръководителят на Върховният административен съд - основна правосъдна инстанция, която управлява всички актове на изпълнителната власт и на Висшия правосъден съвет. В началото на октомври обаче президентът Румен Радев върна предлагането за предопределение на арбитър Чолаков на висшия пост.

" Въпросът е кардинален. Върнах предлагането за кандидатурата на господин Чолаков на новия Висш съдебен съвет, който е притежател на нова легитимност. Очаквам неговото предложение, съобразено с всички законови процедури и моралните упования на обществото”, посочи тогава Радев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР