Геополитическата обстановка не само в региона, но и в Европа

...
Геополитическата обстановка не само в региона, но и в Европа
Коментари Харесай

Станислав Анастасов: Къде е премиерът, когато НС гледа важна тема като разширяването на НАТО?

Геополитическата конюнктура освен в района, само че и в Европа е изменена.

Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов по време на дебатите в Народното събрание за одобрение на протоколите към Северноатлантическия контракт по отношение на присъединението на Република Финландия и Кралство Швеция, оповестиха от пресцентъра на Движението.

Няма по какъв начин да не отговорим на желанието на Кралство Швеция и Република Финландия да са членове на НАТО. България би трябвало да поддържа тази ратификация, тъй като ние от Движение за права и свободи, мога да кажа и НАТО, разбираме, че преди да бъде боен и защитителен съюз, НАТО най-много е ценностен съюз. Когато взимаме решението, е добре да се водим от този принцип, акцентира Анастасов.

Ние от Движение за права и свободи сме много ясни и, както гласуваме в Брюксел, по този начин гласуваме и тук - по еднакъв метод. Водени от полезности би трябвало да създадем тази стъпка, добави той.

Има и втора стъпка - към този момент е налице и стратегическата идея на НАТО и в България би трябвало да се актуализираме и да влезем в новите действителности, в случай че желаеме да бъдем пълностоен член на съюза. Затова от Движение за права и свободи недоумяваме за какво държавното управление, което твърди, че е евроатлантическо, е изпратило през днешния ден в Народното събрание зам.-министър, възмути се Станислав Анастасов.

По толкоз значима тематика е доста несериозно в Народното събрание на няма представител на изпълнителната власт. Тъй като става въпрос за национална политика, тук трябваше да има вицепремиер или даже министър председател. Това, че са в оставка, не значи, че са им отпаднали отговорностите или евроатлантическата принадлежност, акцентира националният представител.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР