Геомагнитни бури, причинени от слънчеви изригвания, ще засегнат Земята през

...
Геомагнитни бури, причинени от слънчеви изригвания, ще засегнат Земята през
Коментари Харесай

Силни геомагнитни бури ще засегнат Земята този уикенд

Геомагнитни стихии, породени от слънчеви изригвания, ще обиден Земята през този уикенд, заяви ДПА. Възможно е да бъдат повлияни връзките в някои райони, се споделя в известие на Центъра за прогнозиране на галактическото време в Съединени американски щати. 

Ефектите от предстоящите стихии са от категории G1 (слаби) и G2 (умерени) . Последствията от слънчевата интензивност ще се усещат и в неделя. 

GEOMAGNETIC STORMS LIKELY 16-18 DECEMBER:
Here are predicted Earth arrival times (and uncertainties) across the space weather community for yesterday's coronal mass ejection event which was associated with an X2.8-class solar flare.
Please note, inherent in these arrival times…
— Space Weather Watch (@spacewxwatch)
Могат да бъдат наранени разпределителните трансформатори, а северните сияния ще могат да бъдат следени на юг отвън полярния район. 

Бурите са породени от короналните изхвърляния на маса на Слънцето в четвъртък и петък. Изхвърляните плазмени облаци се състоят от протони, електрони и ядра. 

Multiple geomagnetic storms headed towards Earth, more radio blackouts expected |
— IndiaToday (@IndiaToday)
" Слънчевите изригвания са мощни прояви на сила. Те могат да повлияят на връзките, електрическата мрежа, навигацията, както и да съставляват риск за галактическите кораби и астронавтите " , заяви НАСА. 

От декември 2019 година слънчевата интензивност се е нараснала. Слънцето минава през слънчеви цикли, които се състоят от 11-годишни интервали с смяна на интензивността. Настоящият цикъл се приближава до своя най-много.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР