Геолог откри на остров в Индонезия племе, в което хората

...
Геолог откри на остров в Индонезия племе, в което хората
Коментари Харесай

Племе в Индонезия има необичайно сини очи заради коварна болест

Геолог откри на остров в Индонезия племе, в което хората имат искрящо сини очи. Сега на неповторимата особеност се възхищават прииждащи от доста страни. Но в това време за този впечатляващ външен тип членовете на племето би трябвало да заплащат със здравето си, написа pochivka.blitz.bg.

Племето Бутунг живее в югоизточната част на Сулавеси на остров Бутунг. То стана известно с необикновено красивите си очи. Ако погледнете външния тип на локалните поданици, може да си помислите, че сте във приказен свят. Целият свят научи за племето с помощта на геолога Корчина Пасарибу. Той дойде на острова в средата на септември и оттогава прави фотоси на жителите му.

Публикация, споделена от (@geo.rock888) на Окт 1, 2020 в 6:16 PDT

Геологът почнал да се включва в изследванията в Индонезия предходната година. Местните племена привлекли вниманието му. Когато разкрил племето Бутунг, той бил очарован и въодушевен от хубостта на очите им. Геологът споделя още, че жителите на племето на драго сърце са взели участие във фотографията и че никой от тях не е свенлив пред камерата.

Публикация, споделена от (@geo.rock888) на Окт 1, 2020 в 5:45 PDT

Снимките той разгласил в Инстаграм, с което незабавно привлякъл вниманието на голям брой хора. Потребителите са изумени от хубостта на очите на жителите на Индонезия. Но яркосиният цвят на очите при тези хора се с появи по неприятна причина. Ирисите са трансформирали своя колорит вследствие на много рядко генетично заболяване, наречено синдром на Waardenburg.

Публикация, споделена от (@geo.rock888) на Сеп 16, 2020 в 9:40 PDT

Този синдром може също да аргументи загуба на слуха и обезцветяване на косата, очите и кожата. В множеството случаи очите стават светлосини. Освен това може да се следи събитие като хетерохромия. В този случай индивидът има очи с разнообразни цветове. Трябва да се означи, че хората с разнообразни цветове на очите не са необикновени в племето. Освен това, съгласно статистиката, единствено един човек на 40 хиляди страда от това заболяване.

Публикация, споделена от (@geo.rock888) на Сеп 28, 2020 в 6:30 PDT
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР