Геодезист и проектанти и днес продължиха работата си на стадион

...
Геодезист и проектанти и днес продължиха работата си на стадион
Коментари Харесай

Само в „Петел“: Инж. Радев разкри какво се прави на стадион „Спартак“ и кога ще е готова новата му визия

Геодезист и проектанти и през днешния ден продължиха работата си на стадион „ Спартак “ по отношение на идния ремонт на оборудването.

Специално за „ Петел “ изпратеният от Министерството на младежта и спорта инж. Ивайло Радев (вдясно на фотографията горе до шефовете на клуба) изясни какво тъкмо ще свършат до неделя и по кое време спартаклии ще се зарадват на актуализирания си клубен дом.

Ето какво разкри господин Радев:

„ Основната ни цел е да създадем в детайли геодезическо снимане на стадиона в планово и височинно състояние. Ще бъдат снимани терена, отводнителната система, трибуните и пистата. За изходни точки на геодезическото снимане ще използваме работни геодезически точки от кадастралната карта на град Варна.



Резултатите от геодезическото снимане ще послужат на съпътсващите проектанти по обособените специалности за стадиона - ВиК инженери, конструктори по отношение на скамейките, за дренажа, отводнителната система, канализация, ВиК и електрочаст, която след време ще бъде за слагането на табла и пилони за осветяване.

За основата на осветителната система, която ще се прави на втори стадий, ще се употребява фотография отвън чашата на стадиона, с цел да се види каква е територията, която ще разреши на съответните експерти да плануват какъв брой осветителни тела ще би трябвало да покрият терена, с цел да може на него да се играе нощно време и да има мачове от шампионати.



За по-голям комфорт на феновете, дистанцията сред редовете и седалките ще бъде разширено, и те ще могат умерено да гледат мачове, да стават и да се разминават сред редовете.

Новата естрада ще бъде построена на мястото на вишката и пространството към нея, и оттова ще бъде основния вход.



Като резултат от геодезическото снимане, ще се направи снимане на терена, дренажната система, пистата, оградите, обособените браншове, входове и изходи в посока стадиона и инфрастркурата – кабели, ел. табла и шахти.

Ще се реновира също остарелия вход, а стъпалата за спешното излизане от стадиона ще бъдат поправени, каквото е условието на пожарната.



До неделя би трябвало да заснемем терена, шахтите за отводнителни системи – остаряла и нова, и оградите извън и от вътрешната страна, с цел да може по този метод да се получи габарита на всяко оборудване. В взаимозависимост от габарита проектантите ще решат какво да е точното местонахождение на терена.

След привършване на теренните измервания, те от своя страна ще бъдат обработени и въз основата на това ще се сформира модел на стадиона, а мрежата за геодезическото снимане ще бъде употребена за трасиране на строителството.



Готовото снимане ще бъде предоставено в Министерството на младежта и спорта за разкриване на процедура за планиране на реорганизация на стадиона. След правене на плана ще се разгласи конкурс за реализатор на тази активност. Предполагам, че нещата ще бъдат направени в най-кратки периоди, с цел да може реконструкцията да завърши през август 2018 година и спартаклии да посрещнат на актуализирания стадион вековния празник на своя клуб. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР