Гент размаза Истанбул Башакшехир в осминафинален мач-реванш от Лигата на

...
Гент размаза Истанбул Башакшехир в осминафинален мач-реванш от Лигата на
Коментари Харесай

Гент е на 1/4-финал в ЛК след разгром над Истанбул Башакшехир

Гент размаза Истанбул Башакшехир в осминафинален мач-реванш от Лигата на конференциите с 4:1 като посетител и с общ резултат 5:2 продължава напред в конкуренцията. Белгийците са първият четвъртфиналист в тазгодишното издание на конкуренцията, а в воин за тях се трансформира нигериецът Гифт Орбан, който вкара хеттрик в границите на едвам три минути.

Първото попадение на Орбан падна в 31-ата минута, когато получи доста хубаво подаване от Хюн-Сук Хонг, което изведе нигериеца очи в очи с Волкан Бабаджан и за него остана най-лесното – да прати топката в мрежата ми.

Само минута по-късно Гифт Орбан насочи мощен удар от границата на наказателното поле и прати неспасяемо топката в горния десен ъгъл на вратата на Бабаджан за 0:2.

В 34-ата минута Орбан бе още веднъж пропуснат от турската защита и от добра позиция нанесе удар към средата на вратата на Бабаджан, който съумя да избави, никой от бранителите пред него не реагира при отбитата топка и Гифт Орбан при добавката оформи своя хеттрик.

Едва три минути по-късно се стигна и до четъврти гол във вратата на Истанбул Башакшехир. Свен Кумс центрира към Юго Кайперс, а той с глава от близка отдалеченост простреля турския вратар – 0:4.

Домакините стигнаха до почетно попадение две минути преди края на постоянното време. Звездата на отбора Аднан Янузай стигна до отскочила топка и с удар от наказателното поле оформи крайното 1:4 в 88-ата минута.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР