Генсвайн подразни папата, като публикува мемоарна книга, озаглавена Нищо друго

...
Генсвайн подразни папата, като публикува мемоарна книга, озаглавена Нищо друго
Коментари Харесай

Папа Франциск отстрани от Ватикана автор на скандална книга за интригите с Бенедикт

Генсвайн подразни папата, като разгласява мемоарна книга, озаглавена " Нищо друго с изключение на истината: Моят живот паралелно до Бенедикт Шестнадесети ", в която разказваше за вътрешните напрежения по времето, когато Франциск съжителстваше с Бенедикт Шестнайдесети във Ватикана, напомнят организациите.

" На 28 февруари 2023 година монсеньор Георг Генсвайн завърши задачата си на префект в понтификалния дом. Светият отец разпореди от 1 юли монсеньор Генсвайн да се прибере за момента в неговата епархия Фрайбург ", се споделя в известие на Светия трон.

Първоначално в пресата се бяха появили спекулации, че Генсвайн може да получи пост на дипломат в чужбина.

Няколко дни след кончината на папа Бенедикт Шестнадесети в края на предходната година, 66-годишният Генсвайн разкритикува остро аржентинския папа, като съобщи, че той е разрушил сърцето на предшественика си, като е лимитирал потреблението в църквата на литургията на латински език, на което пък консервативният немски папа държеше доста.

А след публикуването на записките си през януари Генсвайн беше извикан на диалог при закрити врата с Франциск.

Генсвайн, който беше персонален секретар на Йозеф Рацингер (както е същинското име на папа Бенедикт Шестнадесети), от 2003 година до 2022 година, съобщи също по този начин, че е изкупителна жертва и че е бил лишен от папа Франциск от каквато и да е роля в изпълнителната власт във Ватикана. Той се оплака, че му била оставена единствено купата на префект на понтификалния дом, която обаче била изцяло лишена от наличие. Генсвайн сподели, че е шокиран и покъртен от това, че е бил отхвърлен по този метод от същинския ватикански живот.

Папа Франциск ще бъде изписан от " Джемели " на 16 юни

Папа Франциск ще бъде изписан от поликлиниката " Джемели ", където е приет в болница повече от седмица за лапаротомия и пластична хирургия на коремната стена с протези, на 16 юни сутринта, заяви " Ватикана ". Това удостоверява медицинския личен състав, следящ възобновяване на папата, който към този момент в бюлетина от 15 юни, оповестен от пресслужбата на Ватикана, заяви, че се планува папата да бъде изписан през идващите дни в светлината на клиничния курс, който протича обикновено и без затруднения ".

Последната информация е доказана от медицинския екип и в днешното официално съобщение, в което се показва, че " папа Франциск си е умрял добре през нощта " и че " кръвните проучвания са естествени ". Вчера вечерта папата " вечеря дружно с тези, които са му помагали от деня на хоспитализацията " и тази заран " в символ на признателност той одобри целия операционен екип, формиран от медицински личен състав, медицински сестри, обществени и здравни служащи и помощници ", които " координираха, направиха и направиха допустима хирургическата интервенция " още от 6 юни, когато папата посети поликлиниката за бързи клинични прегледи.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР