Геноцидът над българите не е намерил място в паметта на

...
Геноцидът над българите не е намерил място в паметта на
Коментари Харесай

Унизена България! Докога?

Геноцидът над българите не е намерил място в паметта на нашата външна министърка


Договорът за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Бившата югославска република Македония беше подписан на 1 август 2017 година в Скопие от министър-председателите на двете страни – Бойко Борисов и Зоран Заев. Настъпи началото на края на македонизма – садистичната химера, лишила живота на десетки хиляди българи отвъд границата и трансформирала орисите на стотици хиляди българи от Пиринска Македония, измежду които и на баба ми и дядо ми по майчина линия, изселени с трите си деца поради отхвърли им да се пишат македонци.

Отмина една година от подписването на контракта. Време е за доклад. За мое страдание резултатите като че ли не са в интерес на България. Дали тъй като външната ни министърка е дръзновено борбена да вкара Бившата югославска република в НАТО и след това в Европейския съюз и толкоз се е омаяла от целеустремеността си, че е не запомнила българското си родословие и единствено македонските ползи и бъдеще са й в устата, а българските – кучета ги яли. Ако България имаше написана национална теория, евентуално нещата щяха да стоят по различен метод и да гледаме на територията на запад от Огражден като принудително откъснато парче земя от България с българско население и съзнание, обитаващо я повече от 1300 години. Милионно население, насилено да се откаже от българския си корен и да се припознае като македонско. След 1944 година над 100 и петдесет хиляди българи бягат от югославска Македония, над 100 хиляди са минали през лагери и затвори и още в първите години повече от тридесет и пет хиляди българи, отказали да се нарекат македонци, са избити. Този геноцид не е намерил място в паметта на нашата външна министърка, която имаше повече от несъответстваща, бих споделила, никаква позиция след изказването на Зоран Заев в изявление за македонската медия 1ТВ, обещано на 4 август във връзка Илинденско-Преображенското въстание. Преображенци обаче са отпаднали. Въстанието е единствено Илинденско. „ Аз съм политик, който постоянно желае да държи под око изявленията, които не са в интерес на нашата Македония. Илинденското въстание е македонско, в случай че жител на България желае да го чества – да го чества. Аз съм горделив, че съм първият министър председател, който празнува Илинден като министър председател, който се прекланя пред гроба на Делчев “, хвали се Заев.
Премиерът Борисов разяснява изявлението на Заев на 9 август.

„ Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е споделил с предумисъл или непремислено, отново е за негова сметка. Защото когато пристигна до Европейския съюз и ние също би трябвало да дадем нашето единодушие, ще си спомним за тези неща “… Много меко изявление на премиера. Добре е да си пазим достлука, само че още по-добре е да си имаме уважението, а не да бъдем наивните простаци, които за кой ли път ще разрешат да бъдат използвани и се трансфорат в ракета притежател на помакедончените българи от Куберовата българска земя, наречена в предходния век Македония, а през днешния ден Северна, Велика, каквато ще да е, устремила се към Европейски Съюз. Не знам за какво министър председателят ни беше срещу името Северна Македония през 2012 година, а през 2018-а е склонен. Какво се промени от този момент, че и гърците макар митингите да им бъде наложено това име, и ние го приехме? Да не би някой в България да има вяра, че както е тръгнало, со кротце, со богатство, Северна Македония ще се слее с Пиринска Македония и България отново цяла… съвсем, след 100 години разделба.

Името „ Република Северна Македония “ е допустимо най-лошото, що се отнася до бъдещото успокоение и развиване на Балканите. Когато го чух за първи път, бях повече от неприятно сюрпризирана и в първия миг го възприех като префинена измама против България и Гърция, която дава обещание рецесии, а не единство на полуострова. И казусът въобще не опира единствено до териториални искания. Името „ Северна Македония “ подарява на тези хора с отсечен български корен еднаквост. Морално и по-скоро юридически споделя на целия свят, че там живеят македонци. Ама били северни! Голяма работа. Ирландците в Северна Ирландия да не би да се назовават северноирландци. Трябва да са доста тъпи и ръководещи, и съпротива, и народ в бъдещата Северна Македония, с цел да не гласоподават това име на референдума на 30 септември 2018 година. Той ще ги трансформира в законни македонци, а когато влязат в Европейски Съюз, кой ще ги спре да продължат да крадат история и от България, и от Гърция, с цел да потвърждават, че са и етнически такива. Да бяха живи българофобите Димитър Благоев и Георги Димитров, щяха да хвърлят капи до небесата, че стореното по повеля на Коминтерна – да откъснат територии от България и да създадат българите македонци, ще продължи да живее и в бъднината, но… не напълно.

Когато на 1 август 2017 година бе подписан договорът сред Македония и България за съдействие, дадох позитивна прогноза – не поради министър председателите Борисов и Заев, нито поради коя да е политическа партия, а учредена на датата на раждане на Дунавска България на 27. 10. 679 година. Този акт беше дребна крачка към възобновяване на историческата истина и възпрепятстване на бъдещите обири на българската история.

И в това отношение докладът не е в наша изгода. Вие за отминалата една година да сте чули групата от български и македонски учени, основана съгласно контракта, да са поправили най-малко една от лъжите или присвояването от нашата история. Аз не съм, а към този момент трябваше да го има черно на бяло, че България и Македония нямат обща история, нямат общи исторически дати за празнуване и удостояване. До 1944 година историята на България е история на настояща Македония и този факт към този момент не търпи пояснение. Оттам насетне Македония като част от Югославия си има своя история, която гладко ще прелее в поевропейчващата се Република Северна Македония. Ако се одобри, че историята е обща, значи Македония е част от България.

Както и да го мисля, патилата ни с това провокативно име са неизбежни.

Причини:

– Изписването на Република Северна Македония на кирилица на български е притежател на преждевременно решение единствено тъй като ние подадохме мощна ръка и поддръжка – доброжелателна, на нашите съседи, само че те очевидно не са я оценили и имат вяра, че ще съумеят да лавират печелившо и да извлекат всички изгоди от името Македония, даряващо им и еднаквост, която те ще възприемат и като историческа.

– Името „ Република Северна Македониjа “, изписано на кирилица, само че според македонската писменост, е притежател на осцилация, поставяща новоизлюпената република на второ място във всичко, без значение какъв курс на политика и развиване реши да одобри. Ето това е пестник за северномакедонците, тъй като те с настройките, втълпявани им седемдесет години, в никакъв случай няма да се съгласят да са втори, а по какъв начин да бъдат първи. Ами като продължат да унижават България и Гърция и да си присвояват история до мига на кармичната отплата, която съм склонна да мисля, че може да настъпи скоро поради деня 17 юни 2018 година, когато бе подписан договорът за името сред министър председателите Ципрас и Заев. Ден на кармична отплата, на бръщолевене без мярка, само че за момента безапелационно и подредено поради асцедента в Дева, уви, със забравеното условие за разбор и осъзнаване какво следва. И по тази причина не преставам да се чудя кое накара Ципрас макар митингите в Гърция да одобри името Северна Македония.

Квадратурата Луна–Юпитер в деня 17 юни 2018 година предизвестява за комфортни ласкателства в този момент, само че с пагубни последствия след време поради проявената от България и Гърция наивност… и те не закъсняха. Доживяхме да чуем изявлението на Зоран Заев, който до неотдавна гледаше на премиера Борисов като на бащица, избавител, опора, че Илиденско-Преображенското въстание е македонско. Борисов отговори малко, само че уместно и мъничко изми срама от унижението. После чухме, че Борисов му се обадил по телефона, вследствие на което Заев се е извинил посредством обществената мрежа. Прочетох думите на македонския министър председател във фейсбук. Извинение не видях, каквото не е видял и президентът Радев, а и сигурна съм, всеки, който познава буквите. Видях единствено алабалосване на „ пријателска Бугарија “. Опитва се Заев и с нас да е добре, и с локалния си електорат да е в топли връзки и по тази причина може би внимателно премълчава какъв е по генезис Гоце Делчев, цар Самуил и се радва по какъв начин дружно славим „ сесловенските просветители Кирил и Методиј “. Все едно чувам родения в село Загоричане Димитър Благоев, който от трибуната на Народното събрание на 10. 12. 1917 година приказва срещу българското племе и твърди „ аз не съм българин, аз съм славянин “. Винаги ще помня с отвращение, поради безродничеството, тези думи на Дядото.

Е, аз съм българка с арийски корени, по този начин са ме учили дедите ми, а и съм си го проверила. Не желая да бъда славянка и не бих могла да бъда. Затова си мисля, че поради националното ни самочувствие и историческата памет сме длъжни да си пазим достолепието и да сме недоверчиви..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР