Геномна регистрация (взимане и съхраняване на образец от ДНК) трябва

...
Геномна регистрация (взимане и съхраняване на образец от ДНК) трябва
Коментари Харесай

Русия планира да съхранява ДНК проби от всички свои граждани

Геномна регистрация (взимане и запазване на пример от ДНК) би трябвало да бъде въведена за всички жители на Русия, показва през днешния ден ръководителят на комисията по сигурност и противопоставяне на корупцията в съветската Държавна Дума, представен от „ Интерфакс ”. Това ще стане, откакто се организира акцията по геномна експертиза на мигрантите.

„ Това е мощна първа стъпка, която дава опция поетапно да се вкарва сходна експертиза. Първо за мигрантите, след това – за всички, които правят престъпни закононарушения, по-късно за направилите административни нарушавания и нататък… ”, сподели депутатът.
 Русия разгласи основаването на кръвен тест за различаване на подправени ковид-сертификати Русия разгласи основаването на кръвен тест за различаване на подправени ковид-сертификати
Директорът на Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология „ Гамалей “ в Русия, Александър Гинцбург, р...

По думите му, в случай че обществото поддържа закона, той ще се популяризира върху всички съветски жители. Геномните данни ще разрешат на правоохранителните органи по-лесно да откриват отговорните за правонарушенията и да ги притеглят към отговорност, прецизира той.

„ Когато хората знаят, че даже при административно нарушаване елементарно ще бъдат открити, това ще ги спре да хулиганстват ”, споделя Виборний.

На 1 ноември ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин съобщи, че е належащо да се вкара геномна регистрация на всички влизащи в Русия мигранти от прилежащите страни. С това той съобщи, че се надява да се затегне контролът над миграционните процеси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР