Гений ли е вашето куче? Или пък по-скоро интелектът му

...
Гений ли е вашето куче? Или пък по-скоро интелектът му
Коментари Харесай

Колко умно е вашето куче?

Гений ли е вашето куче? Или пък по-скоро интелектът му се движи под междинното за породата? Вероятно и двете, най-малко съгласно антропологът Брайън Еър от Университета Дюк.

Кучетата се извънредно положителни при разчитането на нашите жестове и ученето на думи, само че тотално се провалят, когато става въпрос за физика, твърди Еър. Според него множеството домашни любимци напряко блокират, когато каишката им се оплете към някое дърво. Брайън Еър започва нова компания с името Dognition, която против съответното възнаграждение проучва когнитивните мощни и и слаби черти на вашите обичани кучета.

За 60 $ получавате достъп до поредност от видео клипове, чиято задача е да покажат даже и на най-скарания с науката притежател по какъв начин да преведе кучето си през поредност от елементарни опити, които правят оценка навигацията, паметта и емпатията на домашния любим. Според Еър начинанието му ще разреши на учените да съберат повече практическа информация за проучването на държанието на кучетата.

Той е създател и на книга с името The Genius of Dogs: How Dogs Are Smarter Than You Think, където твърди, че някои от обществените умения на четирикраките ни другари се равни, а от време на време даже надвишават тези на шимпанзетата и по този начин могат да ни разкрият доста неща за метода, по който самите ние сме еволюирали обществено.

" Науката неведнъж подценява кучетата, до момента в който ние се опитваме да разберем какво е това, което ги прави забележителни. Те се развиват сходно на дребните деца, които също на първо време стартират да поддържат връзка с жестове и да научават обособени думи. Фактът, че кучетата споделят тази забавна специфичност ни оказва помощ да разберем и по какъв начин се образуват познавателните качества у хората ", изяснява още антропологът.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР