Генезисът на корупцията в ДАИ - ниско платени инспектори и

...
Генезисът на корупцията в ДАИ - ниско платени инспектори и
Коментари Харесай

Корупцията в ДАИ - заради ниско платени инспектори и административен хаос

Генезисът на корупцията в ДАИ - ниско платени инспектори и заложената административна уредба . Около тази теза се сплотиха специалисти по пътна сигурност в ефира на Българска национална телевизия във връзка вчерашната акция на специализараната прокуратура по задържането на чиновници от ДАИ-Благоевград.
Дейността в ДАИ е такава, че е обвързвана с доста огромни санкции и условия, които се постановат. От горе надолу пирамидата би трябвало да работи дейно, безапелационен бе специалистът Алекси Стратиев. По думите му санкциите, които постанова ДАИ, стигат до 5000 лева Стратиев разяснява, че даже да се отстрани всякаква корупция по веригата, образованието на водачите на МПС не е задоволително.
Една служителка в автомобилна администрация, която се води основен специалист, взима 1000 лева, а може и повече. А един пътен инспектор, който е специалист, се води контрольор и взима 500 лева Тук се крие генезисът на казуса, разяснява Красимир Георгиев, ръководител на Асоциацията за подготовка на автомобилистите.
Предложихме напълно да се електронизира контролът. В момента инструктурите попълнят едни образователни картони, които могат да се манипулират от кой-както пожелае. Предлагаме това да се изхвърли, да се вкара GPS система. Толкова доста контролни органи имаме, че несъмнено сме преди всичко в Европа по контролни органи, счита Георгиев.
Според него доста скоро ще станем очевидци на купени книжки в тъй наречените " Бели стаи ". Красимир Георгиев е уверен, че въпросът с корупцията при взимането на шофьорските изпити може да се реши с тотално образование.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР