Генетичен анализ на проби от повече от 7500 заразени с

...
Генетичен анализ на проби от повече от 7500 заразени с
Коментари Харесай

Covid-19 се разпространил бързо по света още в края на 2019 г.

Генетичен разбор на проби от повече от 7500 инфектирани с ковид демонстрира, че Covid-19 бързо се е популяризирал по света още в края на предходната година и се е приспособил в човешкия организъм.

Проучването е на учени от Института по генетика към Лондонския академични лицей, представено от " Гардиън ".

Установени са съвсем 200 рекурентни генетични разновидности на ковид - SARS-CoV-2 - което съгласно откривателите демонстрира по какъв начин най-вероятно се е популяризирал вирусът измежду хората.

Професор Франсоа Бало, един от създателите на изследването, разяснява, че резултатите демонстрират, че огромна част от световното генетично многообразие на SARS-CoV-2 е намерено във всички тежко наранени страни . Това допуска, че вирусът се е разпространявал по целия свят още по-рано.

Всички вируси мутират по натурален метод. Мутациите сами по себе си не са неприятно нещо и нищо не подсказва, че SARS-CoV-2 мутира по-бързо или по-бавно от предстоящото. За момента не можем да кажем дали SARS-CoV-2 става по-смъртоносен или противоположното, разясни Бало.
 В СЗО не са сюрпризирани за случая на ковид във Франция още през декември
В СЗО не са сюрпризирани за случая на ковид във Франция още през декември

От организацията разясниха, че е допустимо да се появи още информация за случаи на инфектирани с ковид преди публично доказаните

Професорът разясни, че 198-те дребни генетични промени, или разновидности, открити при изследването, наподобява са се случили без значение повече от един път.

Бало акцентира, че огромно предизвикателство в битката с вирусите е това, че имунизацията или лекарството могат да се окажат неефикасни, в случай че вирусът мутира.

Ако съсредоточим напъните си върху елементи от вируса, които е по-малко евентуално да мутират, имаме по-голям късмет да разработим медикаменти, които да са ефикасни на дълъг интервал, сподели още той.

Откритията на създателите на проучването, оповестени в журнала Infection, Genetics and Evolution, удостоверяват, че вирусът се е появил в края на 2019 година преди бързо да се популяризира по света.

Но изследването не може да удостовери от кое място е тръгнал вирусът.

По-рано таз седмица беше обявено, че първият случай на инфектиран с ковид във Франция е от 27 декември.
 Първият случай на новия ковид във Франция е от 27 декември 2019 година
Първият случай на новия ковид във Франция е от 27 декември 2019 година

Той разясни, че медицинският му екип наново е прегледал резултатите на 24 пациенти с респираторни инфекции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР