Генерираните от изкуствен интелект дийп фейк съобщения, показващи, че Доналд

...
Генерираните от изкуствен интелект дийп фейк съобщения, показващи, че Доналд
Коментари Харесай

АРЕСТЪТ НА ТРЪМП: Генерирани от AI изображения се превърнаха в хит


Генерираните от изкуствен интелект дийп фалшив известия, показващи, че Доналд Тръмп е задържан, се трансфораха във вирусни в Twitter след новината за допустимо обвиняване против някогашния президент тази седмица.

Очакваше се огромно жури да упрекна Тръмп тази седмица по съмнения, свързани с секрети заплащания на порнозвездата Сторми Даниелс.

Фалшивите изображения, споделени от журналиста Елиът Хигинс в Twitter, са гледани над пет милиона пъти до момента.

Поредицата от изображения демонстрира по какъв начин Тръмп се съпротивлява на служители на реда и най-после е задържан. В някои от изфабрикуваните фотоси се вижда по какъв начин 45-ият президент се пробва да избяга.

Поредицата deepfake включва и елементи с Мелания Тръмп, дружно със сина на някогашния президент Доналд Тръмп младши, който стачкува против ареста.

Хигинс употребява Midjourney, генератор на текст към изображение с изкуствен интелект, с цел да генерира реалистични изображения.

„ Правим фотоси на ареста на Тръмп, до момента в който чакаме ареста на Тръмп “, туитна Хигинс, който е и създател на проверяващия колектив Bellingcat.

Хигингс сподели, че за няколко изображения е изпратил текстовата подкана „ Доналд Тръмп пада, до момента в който го арестуват. Спирала на Фибоначи. Кадри от вести “.

Фалшивите изображения изглеждаха злокобно същински, само че в случай че се вгледате деликатно, можете да видите, че текстът върху униформите на полицейските чиновници е неправилен, дружно с изкривени лица и ръце. Това нормално са сигнални знаци за изображения, генерирани от AI.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР