Генерикът е лекарство за което е изтекъл лицензионния период и

...
Генерикът е лекарство за което е изтекъл лицензионния период и
Коментари Харесай

Валери Симеонов за генериците: Българите трябва да имат избор

Генерикът е лекарство за което е изминал лицензионния интервал и това го прави на ниска цена, само че дейно. Това е на ниска цена лекарство с потвърдена успеваемост. Ние ще гледище да се вкара текст, по избор на жителите да им се даде опция, да изберат и генерик на предписаното лекарство от рецептата им. Така ще им спестим част от разноските им. Това предписание го има в доста други страни като Германия. Това съобщи ръководителят на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов  Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 в ефира на Нова телевизия.

По думите му огромна част от лекарите са финансово стимулирани да предписват по-скъпи медикаменти.

Скъпите медикаменти да бъдат заменяни с евтини генерици, предлага НФСБ

"България, Малта и Австрия са трите страни в Европа, които са лишени от правото да избират генерици. Нашата политика е да се даде опция на по-бедните хора да избират ", акцентира още той.

Що се отнася до идния летен туристически сезон, той съобщи: Положението по морето не е розово. Можем да помогнем на нашия туризъм - финансово, само че не по схемата 60/40. Трябва да пренасочим вътрешния пазар към нашите компании. Трябва да се мисли по какъв начин в туризма да се резервира личния състав.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР