Генеративният изкуствен интелект (Gen AI) се използва все повече за

...
Генеративният изкуствен интелект (Gen AI) се използва все повече за
Коментари Харесай

Google ще наказва AI съдържание в търсачката си

Генеративният изкуствен интелект (Gen AI) се употребява от ден на ден за основаване на всякакво наличие. Много интернет страници разчитат на него, с цел да генерират бързо публикации и посредством тях да притеглят повече трафик и да се нареждат добре в търсачките.

Гугъл обаче не харесва това. Компанията пуска промени в логаритъма на търсачката си, посредством които да " санкционира " спам и AI наличие в резултатите си, оповестява компанията, представена от The Verge.

От години разнообразни уеб сайтове се пробват да манипулират логаритмите на Гугъл, с цел да се нареждат по-близо до върха на резултатите. Една от тактиките в този момент е да се употребява Gen AI, с цел да се основават резюмета на към този момент написани текстове. Гугъл към този момент ще санкционира сходно наличие в търсачката и ще го нарежда по-ниско в резултатите.

Вицепрезидентът на Гугъл Панду Наяк, началник на търсачката, споделя, че Гугъл ще понижи " наличието, което не оказва помощ " с до 40%. Наяк добавя, че потребителите ще виждат все по-малко " неполезно наличие " и това ще са уеб сайтове, които (засега) са съумели да заобиколят филтрите.

Първи в полезрението на Гугъл са уеб сайтове, които генерират огромен брой нискокачествени публикации дневно, от няколкостотин до няколко хиляди постове на ден. Повечето от тях са дело на нископлатени хора, а към този момент от ден на ден на Gen AI.

Ще се санкционира и неточно държание. Това включва и уеб сайтове, които имат преобладаващо положително наличие, само че вършат и секции, в които " злоупотребяват с репутацията си ". Например оферират съмнителни промоции, предложения или стартират да употребяват прекалено много Gen AI наличие. Такива уеб сайтове имат 60 дни да оправят държанието си, считано от още в този момент, преди да бъдат осъдени.

Останалите промени в логаритмите влизат в действие незабавно. Основната цел е да се понижи спамът, нежеланото и некачественото наличие в търсачката. Гугъл желае основаното от хора наличие да е с приоритет и ще се опита да му го обезпечи, въпреки и компанията да осъзнава, че ще е мъчно.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР