Генералното консулство на България в Лос Анджелис обяви телефенна линия

...
Генералното консулство на България в Лос Анджелис обяви телефенна линия
Коментари Харесай

Бурята Хилари: Консулството на България в Лос Анджелис отвори телефонна линия

Генералното консулство на България в Лос Анджелис разгласи телефенна линия за нуждаещите се от помощ поради тропическата стихия " Хилари ".

" Екипът на Генералното консулство на България е в денонощна подготвеност да окаже подпомагане на нуждаещи си от помощ или изпаднали в неволя български жители ", се споделя в известието.

В случай, че разполагате с информация за потърпевши сънародници, имате подозрения за такива, или вие самите имате потребност от подпомагане, молим да ни уведомите на следния имейл: или денонощен телефон за незабавни случаи: +1 (310) 437-3606. 

 

Ураганът " Хилари " загуби част от силата си и беше намален до второкласен, до момента в който се насочва към мексиканския полуостров Баха Калифорния, само че остава рисков и евентуално ще аргументи " пагубни " наводнения в района. Очаква се той да е измършавял до нивото на тропическа стихия, когато минава през югозападната част на Съединени американски щати, означават Асошиейтед прес и Ройтерс.

Метеоролозите предизвестиха, че макар отслабването на урагана, скоростта му е повишена през вчерашния ден и приканиха хората да приключат с подготовката си до залез слънце. Един от специалистите акцентира, че през днешния ден към този момент ще бъде прекомерно късно.

Синоптиците показаха, че се чака " Хилари " да влезе в историята като първата тропическа стихия, засегнала Южна Калифорния от 84 години насам. Смята се, че тя ще аргументи неочаквани наводнения, кални свлачища, обособени торнада, мощни ветрове и всеобщо спиране на електрозахранването.

Ураганът е последното огромно климатично злополучие, засягащо Съединени американски щати, Канада и Мексико. Хавайският остров Мауи към момента се възвръща от пожара от предходната седмица, който умъртви над 100 души и изпепели историческия град Лахайна, трансформирайки го в най-смъртоносния горски пожар в Съединени американски щати от повече от век. Канадските пожарникари продължиха през вчерашния ден да се борят с пламъците по време на най-тежкия пожароопасен сезон в страната.

Вчера " Хилари " донесе значителни превалявания и наводнения в Мексико и югозападната част на Съединени американски щати, преди да премине границата сред двете страни. Очаква се в Южна Калифорния и южната част на Невада да паднат до 254 милиметра дъжд, което се равнява на годишното количество дъждове, предстоящи в някои региони. 

Отслабването на бурята " не понижава опасността, изключително опасността от наводнения " , акцентира Джейми Роум, шеф на американския Национален център за ураганите. " Не позволявайте наклонността към намаляване и спад на интензивността да ви накарат да намалите бдителността си ", добави той.

Метеоролозите предизвестяват също, че изискванията за сърфиране ще бъдат " животозастрашаващи ".

В мексиканския граничен град Тихуана през вчерашния ден бяха затворени всички плажове и бяха основани евакуационни центрове в спортни комплекси и държавни здания.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР