Генералният спонсор на Левски Палмс бет излезе с отворено писмо,

...
Генералният спонсор на Левски Палмс бет излезе с отворено писмо,
Коментари Харесай

Генералният спонсор на Левски обори думите на Мъри Стоилов в декларация

Генералният спонсор на Левски Палмс бет излезе с отворено писмо, с което да изрази поддръжката си към клуба и написа " Искрено съжаляваме, че старши треньорът Станимир Стоилов оставя тима и си потегля в този миг, мотивирайки се с решението за освобождението на изпълнителния шеф от мажоритарния акционер на ПФК „ Левски “ и се надяваме, че въпреки всичко ще промени решението си и ще остане с тима. "

Ето какво написа в отвореното писмо:

С актуалното писмо бихме желали да потвърдим нашата безрезервна поддръжка към ПФК „ Левски “ и желанието ни да продължаваме да сме до „ Левски “ в пътя му напред и в развиването му като първокласен клуб в българския и европейски футбол.

С актуалното писмо бихме желали да потвърдим нашата безрезервна поддръжка към ПФК „ Левски “ и желанието ни да продължаваме да сме до „ Левски “ в пътя му напред и в развиването му като първокласен клуб в българския и европейски футбол.

В тази връзка желаеме да заявим следното:

• Фирма районен съд Консулт АД от групата компании на генералния спонсор има подписан Консултантски контракт с ПФК „ Левски “. Това не е Договор за ръководство и консултантската компания не се е намесвала в ръководството на клуба. Съгласно контракта за реализирани резултати за интервала на контракта, сдружението следва да получи 10% от приходите без Данък добавена стойност, като се изключват всички доходи от ДАРЕНИЯ, АБОНАМЕНТНИ КАРТИ, ЧЛЕНСКИ ВНОС и СПОНСОРСКИ ДОГОВОРИ.

• районен съд Консулт е заплатила разноски за активността на ПФК „ Левски “, сред които изплатени възнаграждения, бонуси и награди на чиновници на ПФК „ Левски “, които са напълно отвън сумите по спонсорските контракти. Сумите за разноски, платени от консултантското сдружение, са в размер от 975 хиляди лв. и са по-високи от сумата по възнаграждението от 750 хиляди лв., за която са издадени фактури към ПФК „ Левски “, като за всичко има документи и фактури. В услуга на клуба консултантското сдружение е платило Данък добавена стойност върху неполучените 750 хиляди, което Данък добавена стойност е приспаднато от отговорностите на клуба по Данък добавена стойност към Национална агенция за приходите. Отделно групата компании е направила заплащания отвън спонсорските контракти за още 980 хиляди лв., или общо 1 960 000 лв. отвън спонсорските контракти, по които също групата е платила Данък добавена стойност в услуга на клуба.

• Твърди се, че спонсорът господства в управителния съвет, в който вземат участие Ивайло Ивков, Даниел Боримиров и представител на спонсора. Членът от страна на Palms Bet в Управителния Съвет, Радослав Разпопов, напусна и ПОДАДЕ ОСТАВКА още през месец септември 2022 година. Оставката му не е призната към този момент шести месец и не бе назначен заместител заради отвод на Петър Ганев от Надзорния съвет.

• районен съд Консулт постоянно е подпомагал и подкрепял напъните на „ Левски “ за привличане рекламодатели и на нови спонсори. През изтеклия интервал ПФК „ Левски “ подписа контракти с голям брой компании отвън групата на Генералния спонсор, което неведнъж бе обявявано и от изпълнителния Директор в негови изявления. Нещо повече, неведнъж генералният спонсор се е отказвал от правото си да популяризира на гърдите на мачовите фанелки в името на идеята „ Левски “.

• Palms Bet и групата компании, както през предходната година, по този начин и през актуалната, спомага на ПФК „ Левски “ за реализирането на прехвърляния на футболисти като последният трансфер на Ел Джамили бе сбъднат напълно с подаяние от генералния спонсор. Извършеният трансфер на Роналдо бе изработен по експлицитна молба на Станимир Стоилов и Даниел Боримиров в интервал, в който трябваше да се обезпечи срочно финансиране. То, по изключение, се осъществя посредством заем от консултантската компания. Това е и единственият заем към клуба от групата компании на генералния спонсор. Като официално съображение за контракта има контрактуван % от предстоящ трансфер (5%), което е естествена процедура. Нека не забравяме, че подобен трансфер може в никакъв случай да не се реализира.

• Системата за ЛЕД реклама на стадиона е закупена от компания от групата компании на генералния спонсор и предоставена за прилагане от ПФК „ Левски “ по време на домакинските им мачове. Искаме да поясним, че ЛЕД системата е благосъстоятелност на частно сдружение, което я е заплатило на 100% към доставчика. Несъстоятено е изказванието, че ПФК „ Левски “ ИЗПЛАЩА тази система, защото сдружението не издава фактури към клуба. Тази ЛЕД система дава опция на клуба, да генерира доходи от продажба на реклама от над 500 рекламни минути на сезон като ПФК „ Левски “ е единственият клуб от Ефбет Лига, който употребява тази система по време на всичките си домашен мачове. Приходите от тези продажби напълно отиват в клуба.

Поради множеството недоказани изказвания в общественото пространство и за бистрота ние приветстваме концепцията на мажоритарния притежател за самостоятелен одит на всички контракти и документи на клуба, което ще верифицира от самостоятелен източник цялата истина към сключването и осъществяването на всевъзможни контракти от клуба.

В допълнение желаеме да заявим, че в ролята си на общоприет спонсор сме претендирали надзорният съвет да упражнява финансов контрол върху разноските на клуба и спазването на финансовата дисциплинираност като гаранция за излизане от тежкото финансово положение на клуба, който контрол явно се очерта като най-сериозният проблем за зародилото напрежение. За нас истината е тази, която е подкрепена с обстоятелства и необорими доказателства и документи, а не подхвърлени думи и сме подготвени да предоставим за това нужната документи.

Искрено съжаляваме, че старши треньорът Станимир Стоилов оставя тима и си потегля в този миг, мотивирайки се с решението за освобождението на изпълнителния шеф от мажоритарния акционер на ПФК „ Левски “ и се надяваме, че въпреки всичко ще промени решението си и ще остане с тима.

С сегашното отворено писмо се обръщаме към всички последователи на клуба, като още един път заявяваме, че заставаме безусловно и безкористно зад ПФК ”Левски “, както сме го правили през миналите години. Бихме желали да се обърнем към цялата синя общественост, с цел да уверим, че имаме желание да оказваме помощ на клуба във всяка стъпка и отсега нататък, както сме го правили до в този момент.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР