Генералният щаб на Украйна заяви, че обстрелът в цялата страна

...
Генералният щаб на Украйна заяви, че обстрелът в цялата страна
Коментари Харесай

Reuters: Украйна се готви за нови руски атаки, а Зап...

Генералният щаб на Украйна съобщи, че обстрелът в цялата страна съставлява подготовка за усилване на военните дейности от страна на Москва, защото Кремъл прави всичко по силите си да завземе Донецк и да откри надзор над целия промишлен център на Донбас в Източна Украйна. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че 34 въздушни удара от събота, като един от тях порази 5-етажен апартамент, лиши живота на 31 души и хвана десетки в капан.

Москва отхвърля да нападна цивилни, само че доста украински градове и села са оставени в руини. И човешката цена от нашествието на Русия, най-големият спор в Европа след Втората международна война и към този момент пети месец, нараства. Руската държавна осведомителна организация ТАСС заяви, че при украинска офанзива против следения от Русия град Нова Каховка в южната област Херсон в Украйна са убити шестима души и доста са ранени. Тази информация обаче не може да бъде без значение тествана.

Путин нахлу в Украйна на 24 февруари, потвърждавайки, че това е " специфична военна интервенция " за демилитаризиране на нейния комшия и отърваване от рисковите националисти. Киев и Западът споделят, че това е империалистическо присвояване на земя от страна на съветския президент. След като Путин не съумя бързо да превземе столицата Киев, неговите сили се насочиха към Донбас, чиито провинции Донецк и Луганск са отчасти следени от подкрепяните от Русия сепаратисти от 2014 година Путин цели да трансферира контрола над Донбас на сепаратистите и в понеделник облекчи разпоредбите за украинците да получават съветско поданство.

Влошаваща се енергийна рецесия

Съюзниците на Украйна я доставиха с оръжие и постановиха строги наказания на Москва. Кремъл от своя страна употребява големите си петролни и газови ресурси, с цел да финансира военните си цели. Въпреки това измежду съдружниците на Киев стартират да се появяват разминавания, до момента в който нациите се борят с растящите цени на силата и храните и растящата инфлация. Зависимостта на Европа от съветската сила тревожеше политиците и бизнеса, защото най-големият водопровод, пренасящ съветски газ до Германия, стартира 10-дневна годишна поддръжка - ход, който визира освен Берлин, само че и други страни. Правителства, пазари и компании се тормозят, че прекъсването може да бъде удължено заради войната.

Министерството на енергетиката и външните работи на Украйна обявиха, че решението на Канада да върне ремонтирана турбина на Германия, която е нужна за газопровода " Северен поток 1 ", който доставя съветски нефт, се равнява на поправяне на глобите, наложени на Москва. Зеленски предизвести, че Кремъл ще схване изключенията от глобите като симптом на уязвимост. Той сподели, че в този момент Москва ще се опита " изцяло да спре доставките на газ за Европа " и прикани Западът да се приготви.

Световната цена на петрола може да скочи с 40% до към 140 $ за барел, в случай че не бъде призната препоръчаната горна граница на цените на съветския нефт, сподели почитан чиновник на Министерството на финансите на Съединени американски щати във вторник. Целта е да се дефинира цената на равнище, което покрива пределните индустриални разноски на Русия, тъй че Москва да бъде подтиквана да продължи да изнася нефт, само че не задоволително високо, с цел да може да финансира войната си против Украйна. Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън ще разиска използването на предлагането за таван на цените в Съединени американски щати и световното икономическо развиване с японския министър на финансите Шуничи Сузуки, когато се срещнат по-късно през днешния ден.

Докато Европейският съюз се готви да наложи поетапно ембарго върху съветския нефт и да забрани морската застраховка за всеки танкер, който транспортира съветски нефт, Йелън вижда тавана като метод да поддържа притока на нефт и да предотврати по-нататъшно повишение на цената - скок, който може да докара до криза.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР