Генералният щаб на украинските въоръжени сили обяви, че 40 070

...
Генералният щаб на украинските въоръжени сили обяви, че 40 070
Коментари Харесай

Украйна е демилитаризирала 40 000 руски войници

Генералният щаб на украинските въоръжени сили разгласи, че 40 070 съветски бойци са били убити от началото на пълномащабната война, която Русия стартира непредизвикано на 24 февруари.

Тази цифра не е доказана от западни източници. Москва търпи големи загуби в човешка мощ и военна техника на украинска земя и продължава да крие броя на починалите бойци. Причината е, че това може да обърне публичните настроения против режима на Владимир Путин. 1738 съветски танка са унищожени от началото на войната, както и 3971 бойни бронирани машини. Окупаторите са изгубили 883 артилерийски системи, 258 реактивни системи за залпов огън, 174 крилати ракети, 15 кораба, 222 самолета и 190 хеликоптера.

Путин е наложил тотална цензура в Русия за протичащото се в Украйна, а съветските пропагандни малките екрани и медии лъжат жителите и крият действителните измерения на пагубните загуби на окупаторската войска. Много фамилии са се обърнали към Путин с искане за информация какво се случва със синовете им, изпратени на фронта, защото разнообразни ведомства и министерства са им дали спорна информация за това дали бойците са живи, изчезнали или мъртви.

В Украйна съветската войска продължава да прави военни закононарушения. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е належащо съветската общност да научи за човешката цена на войната. Макар че от началото на войната са починали близо 40 000 съветски бойци, съветското общество като цяло не е осведомено с тези числа, сподели той. Голямата цел на Владимир Путин в тази война е анексирането на нови украински територии, откакто през 2014 година Русия нелегално окупира украинския полуостров Крим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР