Генералният щаб на Сърбия ще обяви конкурс за приемане в

...
Генералният щаб на Сърбия ще обяви конкурс за приемане в
Коментари Харесай

Сръбската армия увеличава числеността на специалните си части

Генералният щаб на Сърбия ще разгласи конкурс за приемане в специфичните елементи на младежи и девойки до 5000 души

Президентът на СърбияАлександър Вучич взе решение да усили числеността на специфичните елементи на армията, оповестяват сръбските медии, предава Българска телеграфна агенция.

В решението се показва, че е належащо е да се извърши организационна рационализация на мирновременната и военната организация на специфичните елементи на армията на Сърбия до плануваното числено положение. За осъществяването на това решение министърът на защитата и началникът на Генералния щаб на сръбската войска на Сърбия ще одобряват нужните актове.

В края на януари, когато му бяха показани резултатите от разбора на обстановката, на оперативните и функционални качества на армията през 2022 година, Вучич разгласи, че армията ще се концентрира повече върху производството на безпилотни летателни апарати и дронове и върху подсилване на специфичните елементи.

" На Деня на държавността, 15 февруари, ще издам заповед като главнокомандващ, а по-късно началникът на Генералния щаб ще разгласи конкурс за приемане в специфичните елементи на младежи и девойки до 5000 души ", сподели Вучич тогава.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР