Генералният секретар на Организацията на обединените нации Антониу Гутериш заяви

...
Генералният секретар на Организацията на обединените нации Антониу Гутериш заяви
Коментари Харесай

Гутериш: Близкият изток е на ръба

Генералният секретар на Организацията на обединените народи Антониу Гутериш съобщи през днешния ден на незабавното съвещание на Съвета за сигурност към Организация на обединените нации, че Близкият изток е на ръба и че актовете на възмездие с използването на мощ са неразрешени от интернационалното право, съобщи Ройтерс.

" Близкият изток е на ръба. Хората в района са изправени пред действителната опасност от унищожителен пълномащабен спор. Сега е моментът тази опасност да се обезвреди и напрежението да деескалира - миг да бъде проявена оптималната въздържаност ", съобщи Гутериш в Ню Йорк.

Той подсети на страните - членки на Организация на обединените нации, че е неразрешена като цяло използването на мощ против териториалната целокупност и политическата самостоятелност на която и да е страна.

" Трябва да се подели отговорността за незабавното преустановяване на огъня в Ивицата Газа, за безусловното освобождение на заложниците и за безпрепятствената доставка на филантропична помощ ", съобщи още Гутериш.

Спешното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации бе свикано поради офанзивата на Иран против Израел с дронове и ракети през предходната нощ, която бе отговор на хипотетичния израелски, при което бе погубен висши командващи в Корпуса на гвардейците на Иранската гражданска война.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР