Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че заради случващото

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че заради случващото
Коментари Харесай

Има риск от „тотална военна ескалация“

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че поради протичащото се в Сирия има риск от „ тотална военна ескалация “, заяви „ Индипендънт “.

Думите му са коментар на опасността от атака, отправена от американския президент Доналд Тръмп след появилата се информация за хипотетична офанзива с химическо оръжие против цивилното население в Сирия. Гутериш уточни, че има некадърност за реализиране на компромис.

„ Нарасналото напрежение и неспособността да се стигне до компромис заплашват да доведат до тотална военна ескалация, в случай че страните не се спогодят по какъв начин да проверяват изказванията за химическа офанзива в град Дума “, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации.

Западните страни упрекнаха режима на Башар Асад и Русия, че са направили нападението против мирното население. От съветското министерство на защитата показаха, че имат „ доказателства “ за английска връзка в провокацията. Гражданската война в Сирия, почнала през 2011 година, продължава и до през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР