Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призна, че Съветът за

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призна, че Съветът за
Коментари Харесай

Генсекът на ООН обяви: Съветът за сигурност не е в час с днешните реалности

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш призна, че Съветът за сигурност има структурни проблеми. Това разгласи той в изявление за телевизия SVT.

Гутериш отбелязал, че органът към този момент не отразява салдото на силите в света и не подхожда на актуалните действителности.

Според него някои страни злоупотребяват с правото на несъгласие. Генералният секретар на Организация на обединените нации подчертал, че цялостна промяна е невъзможна, без да се създадат промени в работата на Съвета за сигурност.

Гутериш също по този начин признал неспособността на Организация на обединените нации да позволи спора в Сирия.

Съединени американски щати упорстват за промяна на Организация на обединените нации. Според представители на Белия дом организацията харчи от ден на ден пари, а в същото време става все по-малко ефикасна.

По-рано съветският президент Владимир Путин също призна нуждата от промяна на Организация на обединените нации. Руският държавен глава обаче означи, че измененията би трябвало да бъдат подкрепени от болшинството участници в интернационалната общественост. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР