Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предложи личната си помощ

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предложи личната си помощ
Коментари Харесай

Гутериш предложи личната си помощ за решаване на конфликта със Северна Корея

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предложи персоналната си помощ за реализиране на дипломатическо решение на спора със Северна Корея, акцентирайки, че е време да се понижи реториката и да се усили дипломацията.
„ С увеличение на напрежението, същото прави и рискът от неправилно схващане, неверна преценка и ескалиране, като затова е толкоз значимо да понижим реториката и да увеличим дипломацията “, съобщи той пред кореспонденти в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк.
Генералният секретар уточни също, че остане „ в тясна връзка с всички наранени страни и ще бъде подготвен да помогне по всевъзможен метод “.
В началото на предишното десетилетие шестстранните договаряния за Корейския полуостров събраха на една маса Южна и Северна Корея, Китай, Русия, Япония и Съединени американски щати, чиято цел беше да накарат Пхенян да се подложи на мониторинг на нуклеарната стратегия, само че през 2009 година диалозите бяха прекъснати.
На 5 август Съветът за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо одобри направената от Съединени американски щати резолюция за доста усилване на глобите против КНДР, налагайки възбрана за някои износни артикули, което лиши Пхенян от доходи на стойност 1 милиарда годишно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР