Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза днес, че е

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза днес, че е
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН е обезпокоен от изолацията на южноафрикански страни заради Омикрон

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сподели през днешния ден, че е надълбоко смутен от изолацията на страните от Южна Африка, откакто няколко страни постановиха ограничавания за пътешестване поради новия вид на  COVID-19  Омикрон, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 58
" Апелирам всички държавни управления да обмислят опцията за неведнъж тестване на пътуващи дружно с други подобаващи и в действителност ефикасни ограничения за отбягване на риска от преместване, тъй че да може да се пътува и икономическото взаимоотношение да продължи ", сподели Гутериш.

Световната здравна организация предизвести, че появяването на разновидността на ковид Омикрон крие доста висок  риск от растеж на случаите, като от ден на ден страни оповестяват за открити случаи.

Омикрон беше открит първо в южната част на Африка и доста страни, в това число Съединени американски щати и Англия, оповестиха, че вкарват ограничавания за пътуванията от и до страни в региона. Нивото на имунизация срещу  COVID-19 в Африка е едно от най-ниските в света заради неналичието на достъп до дози на имунизациите.

Гутериш от дълго време предупреждаваше за заплахите от неравенството в достъпа до ваксини по света и че ниските равнища на имунизация са плодородна почва за разновидности " " Не може да упрекваме хората в Африка за аморално ниското равнище на достъп до ваксини в Африка - и те не трябва да бъдат наказвани за откриването и шерването на витално значимата научна и здравна информация със света ", сподели той.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 58  Шефът на Шефът на " Модерна " с изявление за имунизациите, поради което борсовите пазари се сринаха  Акад. Петрунов: Локдаун у нас ще се наложи, в случай че Омикрон се популяризира Акад. Петрунов: Локдаун у нас ще се наложи, в случай че Омикрон се популяризира  Проф. Ива Христова: При всички случаи имунизациите ще работят при Омикрон

Проф. Ива Христова: При всички случаи имунизациите ще работят при Омикрон
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР