Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази опасение, че ситуацията

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази опасение, че ситуацията
Коментари Харесай

Ще излезе ли ситуацията в Сирия извън контрол?

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изрази безпокойство, че обстановката към Сирия може да стане некотролируема. Това се споделя в изказване, публикувано от пресслужбата му, представено от ТАСС.

"Вчера (във вторник) показах недоволството си от известията за продължаващо потребление на химически оръжия в Сирия. Аз също по този начин доста деликатно проследявам развоя на обстановката в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и скърбя, че той към този момент не може да реализира единодушие по този въпрос ", уточни Гутериш.

Той добавя, че още веднъж е споделил си с непрекъснатите представители на петте непрекъснати членки на съвета дълбокото си безпокойствие за рисковете от сегашната обстановка, която той дефинира като задънена улица.

"Подчертах и нуждата да се заобикаля излизане на обстановката отвън надзор ", сподели Гутериш. "Нека не забравяме, че в последна сметка нашите старания би трябвало да бъдат ориентирани към прекратяването на страшните премеждия на сирийците ", добави той.

Кувейтската самолетна компания "Кувейт еъруейз " заяви, че стопира полетите си до ливанската столица Бейрут поради желанието на Съединени американски щати да нанесат боен удар по прилежащата на Ливан Сирия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР