Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е против каквито и

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е против каквито и
Коментари Харесай

Гутериш: ООН е против едностранни действия към Ерусалим

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е срещу каквито и да било едностранни дейности към Ерусалим, които могат да подкопаят решението с две страни на израелско-палестинския спор, съобщи Асошиейтед прес.


Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик съобщи пред кореспонденти в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк: " Ние постоянно сме гледали на Ерусалим като на въпрос за окончателния статут, който би трябвало да бъде решен с директни договаряния сред двете страни въз основа на резолюциите на Съвета за сигурност ".

Дюжарик добави, че Организация на обединените нации чака президентът Тръмп публично да разгласи дали има намерение да реалокира посолството на Съединени американски щати в Израел от Тел Авив в Ерусалим - ход, който Израел твърдо поддържа, а палестинците са изрично срещу.

Арабски и мюсюлмански страни предизвестиха, че сходно решение или признание от Съединени американски щати на Ерусалим за столица на Израел, може да провали нежните старания за мир в Близкия изток, прибавя АП.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР