Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

ООН: Хората да спрат войната срещу природата

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно прикани хората би трябвало да спрат войната против природата, съобщи ДПА.

"Трябва да променим курса и да трансформираме нашата връзка със заобикалящата ни среда ", акцентира Гутериш на първата среща на високо ниво за рецесията с биоразнообразието. Той означи, че една от последствията от несъответствието с природата, породен от обезлесяването, климатичните промени и производството на храна, е появяването на смъртоносни причинявани от вируси болести като СПИН и COVID-19.

"Държавите значително се провалиха в опазването на планетата ", предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации.

В оповестена предишния месец оценка международната организация установи, че нито една от 20-те съществени цели в региона на биоразнообразието, сложени през 2010 година с краен период за осъществяване през тази година, не е била реализирана изцяло, напомня ДПА.

Първата по рода си среща на международно ниво се състоя в границите на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации и мина съвсем напълно онлайн с присъединяване на над 100 държавни и държавни ръководители.

"Загубата на биоразнообразие и упадъкът на екосистемата е огромен риск за оцеляването на хората ", предизвести китайският президент Си Цзинпин. Той обаче не разгласи нищо съответно, откакто предходната седмица даде обещание страната му да сведе въглеродните си излъчвания до нула преди 2060 година, отбелязва ДПА.

"Трябва да обърнем наклонността в световен мащаб ", прикани немската канцлерка. Тя прикани за разширение на предпазените зони, възобновяване на екосистеми и по-устойчиво потребление на земята и морето.

"Въпреки че имаме съвсем пренебрежима отговорност в исторически проект, ние сме на напред във времето в битката против измененията в климата ", увери турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Британският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е възприе ексцентричен метод да насочи апел за деяние, като прикани останалите международни водачи да помислят за панголина - "този люспест бозайник, знамение на еволюцията ". "Не имам вяра някой от нас да желае да остави след себе си една планета, на която това изумително чудновато малко творение ще бъде също толкоз непознато на бъдещите генерации, както през днешния ден са динозаврите и птицата додо ", сподели Джонсън.

Предполага се, че новият ковид, който се появи в Китай в края на предходната година, е тръгнал от панголините - един от типовете, които са най-тежко наранени от трафика на диви животни.

"Следващата година би трябвало да бъде годината на действието ", прикани френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на.

Голям брой водачи изявиха предпочитание да приказват на срещата. Съединени американски щати от своя страна не участваха, отбелязва ДПА.

Преди срещата водачите на повече от 70 страни и Европейския съюз подписаха заричане до 2030 година да бъде комплициран завършек на загубата на местообитания на растения и животни. Поети бяха задължения за прекъсване на нерегулирания лов на риба, преустановяване до 2050 година на практиката на изхвърляне на пластмаса в океаните и елиминиране на противозаконния трафик на диви животни и растения.

Лидерите на някои от страните най-големи замърсители, като Бразилия, Индия, Китай и Съединени американски щати, обаче не подписаха обещанието.

Шведската екоактивистка изрази песимизъм, като означи, че е толкоз елементарно да се дава обещание. "Всички желаят да спасят природата и климата. Но когато нещата опрат до действителни дейности, те се провалят всякога ", написа тийнейджърката в Туитър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР