Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова всички страни да

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова всички страни да
Коментари Харесай

ООН: Приемайте афганистански бежанци, не ги депортирайте

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани всички страни да одобряват бежанци от Афганистан и да не ги депортират.

Международната общественост би трябвало да направи по този начин, че Афганистан още веднъж да не стане безвредно пристанище за терористите, сподели той на съвещание на Съвета за сигурност.
 Организация на обединените нации: 18 млн. поданици на Афганистан са се сблъскали с остра филантропична рецесия Организация на обединените нации: 18 млн. поданици на Афганистан са се сблъскали с остра филантропична рецесия
Около 18 млн. афганистанци са се сблъскали в този момент с остра филантропична рецесия, съобщи ръководителят на задачата на Организация на обединените нации по Афганистан (МООНСА)...

Безопасността на личния състав и имуществото на Организация на обединените нации в Афганистан се е спазвала при завземането на властта от талибаните.

Присъствието на Организация на обединените нации в страната ще бъде приспособено в сходство с условията за сигурност, даде обещание Гутериш.

На 15 август талибаните без пердах влязоха в Кабул и в течение на няколко часа откриха цялостен надзор над столицата. Афганистанският президент Ашраф Гани разгласи, че подава оставка, с цел да не се допусне клане, и напусна страната. Западните страни изтеглят своите жители и чиновниците на посолствата.

Източник/ТАСС

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР