Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш обяви създаването на консултативен

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш обяви създаването на консултативен
Коментари Харесай

ООН създава консултативен комитет за изкуствения интелект

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш разгласи основаването на съвещателен комитет, който ще се занимава с проблемите на изкуствения разсъдък. Членовете на комисията ще прегледат въпроси на интернационалното контролиране на потреблението на AI и ще проучат рисковете и провокациите, свързани с такива технологии, излиза наяве от изказването на Гутериш.

Комисията включва 39 души, представители на държавните управления, бизнеса, софтуерния бранш, гражданското общество и научната общественост. Сред членовете на комитета са Мира Мурати, шеф по технологиите в OpenAI, Наташа Крамптън, шеф по виновното потребление на ИИ в Microsoft, и Хироаки Китано, шеф по технологиите в Sony.

Експертите ще би трябвало да разработят рекомендации за отговорно потребление на AI. Предварителният вид на документа би трябвало да е подготвен до края на годината, а окончателният - до лятото на идната година. Първото съвещание на комисията ще се организира още през днешния ден, 27 октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР