Генералният секретар на ООН Антонио Гутереш предупреди за опасна епидемия

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутереш предупреди за опасна епидемия
Коментари Харесай

Гутереш: Да се борим с пандемията от дезинформация

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш предизвести за " рискова зараза от дезинформация ", съпътстваща пандемията от ковид. Във видео известие Гутереш прикани обществените медии да „ създадат повече, с цел да изкоренят омразата и нездравословните изказвания за Covid-19 “.

" По целия свят хората се плашат. Те желаят да знаят какво да вършат и къде и към кого да се извърнат за съвет ", сподели Гутереш във видео известие.
„ Това е време за просвета и взаимност. И въпреки всичко световната „ дезинформация продължава да се популяризира. Вредните здравни препоръки и лекуването със змийско масло добиват гласност. Фалшивите вести са във въздуха, дивите теории на конспирацията заразяват интернет. Омразата става вирусна, жигосват се и се опорочават хора и групи. Светът в този момент би трябвало да се сплоти против тази болест ", акцентира той.
Гутереш благодари на публицистите за инспекцията на обстоятелствата, поради това, че слагат под въпрос съмнителни истории и изявления в обществените медии, и прикани обществените медийни компании да „ създадат повече, с цел да отстранен омразата и нездравословните изказвания за COVID-19 “.
" С обща готовност на здравия разсъдък и обстоятелства можем да победим COVID-19 - и да изградим по-здрав, по-справедлив и резистентен свят ", сподели той.
До момента повече от 1,9 милиона души са били тествани позитивно за новия ковид, откогато той се появи в китайския град Ухан през декември, сочат данни на университета Джонс Хопкинс. 122 000 са умряли от затруднения след заразяването и повече от 465 700 други са се възстановили, сочат данни на университета.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 14 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР