Генералният секретар на ООН Антонио Гутереш назначи Жан-Паскал Трикоар, президент

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутереш назначи Жан-Паскал Трикоар, президент
Коментари Харесай

Шефът на Schneider Electric влиза в Консултативния съвет на Глобалния договор на ООН


Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш назначи Жан-Паскал Трикоар, президент на Глобалния контракт на Организация на обединените нации за Франция и Главен изпълнителен шеф на Schneider Electric, в Консултативния съвет на организацията. Съветът играе извънредно значима роля за построяването на тактиката и политиката за осъществяване на самодейността на Организация на обединените нации за виновен бизнес. Изграден като акционерна организация, Съветът дава стратегически и политически насоки за развиването на самодейността. Членовете на Консултативния съвет са бизнес водачи, които оказват помощ за осъществяването на задачата на Глобалния контракт на Организация на обединените нации, като работят без заплащане за своя принос.

Глобалният контракт на Организация на обединените нации е най-голямата международна самодейност за поощряване на корпоративна резистентност с над 13 000 участници – компании и организации отвън бизнеса от над 160 страни, и с задача да приведе в сходство тактиките и интензивностите на бизнеса според Десетте универсални правилото за човешки права, труд, околна среда и антикорупция. Франция е втората по величина национална мрежа в света с 10% от участниците в Глобалния контракт на Организация на обединените нации. Тя е и мрежата с най-голям % на фирмите, които дават отговор на равнището Advanced COP.

„ Щастлив съм да поздравявам Жан-Паскал Трикоар в Консултативния съвет на Глобалния контракт на Организация на обединените нации. Жан-Паскал е потвърден водач в устойчивото развиване на бизнеса и има голям интернационален опит. Сигурен съм, че неговия принос към Глобалния контракт на Организация на обединените нации ще е доста скъп и ще способства за развиването на организацията. Очаквам с неспокойствие нашето съдействие “, показа Пол Полман, вицепредседател на Консултативния съвет на Организация на обединените нации и Изпълнителен шеф на Unilever.

Schneider Electric стана част от Глобалния контракт на Организация на обединените нации през 2002 година и от този момент поредно сподели своя уговорката към Десетте правилото. През 2002 година компанията за първи път разгласява „ Нашите правила за отговорност “, които са основополагаща част от уговорката на Schneider Electric към чиновници, сътрудници и акционери. Като участник в Глобалния контракт на Организация на обединените нации, Schneider Electric работи интензивно за ангажирането и на своите сътрудници и снабдители в областта на устойчивостта. Компанията мери каузи на покупките на тези, които са се присъединили в самодейността от 2004 година насам, и ги предизвиква да ползват стандарта ISO26000 от 2012 година Годишният отчет на компанията включва информация за направения напредък в тази сфера, посредством, на което Schneider Electric доближава равнище Advanced COP.

„ Развълнуван съм от опцията да допринеса за развиването на Глобалния контракт на Организация на обединените нации като се причисля към Консултативния съвет единствено 4 години откакто станах президент на Глобалния контракт на Организация на обединените нации за Франция и 16 години след присъединението на Schneider Electric към него. Като най-голямата международна организация насочила старания към корпоративната резистентност, Глобалния контракт на Организация на обединените нации е голямо групово придвижване, което цели да помогне на фирмите да се развиват в областта на човешките и трудовите права, половото пълноправие, запазване на околната среда и поощряване на етичните практики благодарение на Десетте правилото и 17-те цели на Организация на обединените нации за стабилно развиване “, показа Жан-Паскал Трикоар.

Глобалните цели за стабилно развиване на Организация на обединените нации (SDGs) са повсеместен апел за деяние в посока унищожаване на бедността, запазване на планетата, мир и разцвет за всички хора. Сега, когато наближава третата годишнина от приемането на Устойчивите цели за развиване, Глобалния контракт на Организация на обединените нации е катализатор на трансформацията на тези международни цели. Schneider Electric, водачът в цифровата промяна в енергийния мениджмънт и автоматизацията, интензивно се ангажира с реализиране на 17-те цели посредством осъществяване на главните трендове за резистентност – Климат, Кръгова стопанска система, Етика, Здраве и Равенство и Развитие.

За да поддържа този ангажимент с действителни дейности, Schneider Electric разви собствен инструмент – Schneider Sustainability Impact, който да наблюдава и оцени това стабилно пътешестване. Обновен за интервала 2018 година – 2020 година, тази корекция отразява, посредством 21 знака, нашия холистичен метод към устойчивостта и по какъв начин нашите старания въздействат върху околната среда, хората, бизнеса, нашата облага и тази на нашите клиенти. Поправката съдържа нашия ангажимент към сътрудниците и клиентите ни, както и към света. Това е стандартът, с който мерим своите достижения и с който заявяваме своята отговорност. Нашият резистентен метод също ясно декларира по какъв начин компанията способства освен за Цел 8 (Достоен труд и Икономическо развитие), само че също и за Цел 5 (Полово равноправие) и Цел 7 (Достъпна и Чиста Енергия).

Schneider Electric е водач в цифровата промяна на енергийния мениджмънт и автоматизацията в домовете, постройките, центрове за данни, енергийната инфраструктурата и промишлеността. С наличие в над 100 страни, Schneider Electric е водач в енергийния мениджмънт – приблизително и ниско напрежение, енергийната сигурност и автоматизацията. Вярваме, че хората и сътрудниците са това, което прави Schneider Electric сполучлива компания и че стремежът ни към нововъведения и резистентност подсигурява, че електрическата енергия е налична (Life Is On) на всички места, за всеки и когато и да е.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР