Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви пред Би Би

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви пред Би Би
Коментари Харесай

Столтенберг смята, че Русия няма да се откаже от целта си да поеме контрола над Украйна


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи пред Би Би Си, че е нужен дълготраен проект за западната поддръжка за Украйна, която се опълчва на Русия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8749
" Трябва да сме готови за дълъг интервал от време, тъй като, както забелязахте, Русия няма желание да се откаже от главната си цел - да поеме контрола над Украйна ", сподели Столтенберг,предаде Българска телеграфна агенция.

Според него триумфите на украинската войска не трябва да основават лъжливо чувство за идна победа на Киев.

" Украинските войски контраатакуват от месеци, само че също по този начин знаем, че Русия е мобилизирала и попълнила редиците на армията, а доста от мобилизираните в този момент минават образование. Всичко това подсказва, че те се приготвят за продължение на войната и за възможен опит за нова атака ", съобщи генералният секретар на НАТО.

Йенс Столтенберг акцентира, че в сегашната обстановка Украйна има огромна потребност от военна поддръжка от Запада.

" Ако желаеме кротичък контракт да утвърди позицията на Украйна като суверенна, самостоятелна и демократична страна в Европа, би трябвало да й осигурим поддръжка. Включително и военна поддръжка, тъй като това е единственият метод да убедим Русия да седне на масата за договаряния и да признае Украйна като суверенна, самостоятелна европейска страна ", убеден е Столтенберг.

" Повечето войни приключват с мирни договаряния. Това евентуално ще се случи и в тази война. Но знаем, че изискванията, при които ще бъде подписан мирът за Украйна, зависят напълно от салдото на силите на бойното поле ", съобщи генералният секретар на Северноатлантическия пакт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР