Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Русия по

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Русия по
Коментари Харесай

НАТО заплаши Русия с война, ако повтори Крим

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Русия по никакъв метод не би трябвало да се усеща застрашена от страните в алианса. Въпреки това предизвести Кремъл да не повтаря сюжета с анексирането на Крим и спора в Източна Украйна.

В изявление за Foreign Policy Столтенберг уточни, че в случай че се повтори обстановката с Крим или Украйна, натовските сили ще реагират. В НАТО са осъществили най-голямото нарастване на груповата защита след Студената война.

По думите на генералния секретар тази реакция следва „ нападателните дейности на Русия “. Той уточни също по този начин, че в Москва нарушават Договора за очистване на ракетите със междинен обхват на деяние и по този метод провокират нова нуклеарна конкуренция.

Йенс Столтенберг сподели също по този начин, че модернизацията на нуклеарното въоръжение на Русия може да провокира други европейски страни да разпрострат нуклеарната си стратегия. Руското издание „ Лента “ напомня думите на президента Доналд Тръмп, че американският нуклеарен боеприпас постоянно ще бъде най-големият в света.

След анексирането на Крим и спора в Източна Украйна връзките сред Съединени американски щати и Русия доближиха най-ниските си равнища от Студената война насам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР