Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че разширеното възпиране

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че разширеното възпиране
Коментари Харесай

Столтенберг: Разширеното възпиране на САЩ изпълнява важна задача, поради действията на Русия, Китай и Северна Корея

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че разширеното въздържане на Съединени американски щати " извършва значима задача " в полза на съдружниците на Вашингтон на фона на дейностите на Русия, Китай и Северна Корея. Той направи известието, до момента в който приказва в Института за напреднали проучвания Чой Джонг Хюн в Сеул.

Според генералния секретар на Алианса, представен от организация, „ до момента в който съществуват нуклеарни оръжия, изключително до момента в който властническите сили в Русия ги имат и влагат интензивно в тяхната готовност, до момента в който виждаме какво прави Китай, увеличение на броя на оръжията и това, което прави Северна Корея, при такива условия нуклеарното въздържане получава извънредно значима задача. "

Столтенберг твърди, че светът ще бъде в по-голяма заплаха, в случай че страни от НАТО като Съединени американски щати и Франция се откажат от нуклеарни оръжия.

Генералният секретар на алианса отговори и на въпроса дали Република Корея би трябвало да търси съглашение за взаимно потребление на нуклеарни оръжия със Съединени американски щати, сходно на признатото от НАТО.

" Мисля, че е належащо да се разбере, че разширеното въздържане, с помощта на фондовете на Съединени американски щати, обгръща страните от НАТО и някои сътрудници от НАТО, като Република Корея, които нямат свои лични нуклеарни оръжия. Това оказва помощ за попречване на тяхното разпространяване ", съобщи Столтенберг.

Според Ройтерс, по време на речта си Столтенберг прикани Южна Корея да усили военната помощ за Украйна.

" Призовавам Сеул да продължи и да ускори напъните по въпроса за военната поддръжка. В последна сметка решението е ваше, само че ще кажа, че някои съдружници от НАТО, които преди този момент отхвърлиха да изнасят оръжия в страни, където има спор, в този момент са се трансформирали тази политика ", разяснява още Столтенберг, акцентирайки като образец Германия, Норвегия и Швеция, които към момента не са се включили към Алианса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР