Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за VG

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за VG
Коментари Харесай

Свободата е по-важна от свободната търговия! Столтенберг предупреди Норвегия за последиците от търговията с Китай

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изявление за VG предизвести норвежките компании да не бъдат прекомерно подвластни от търговията с Китай, с цел да не повторят грешката на Европа, която разчиташе на съветския газ.

„ Свободата на търговията не може да бъде по-важна от свободата, а комерсиалните съображения не могат да бъдат по-важни от съображенията за сигурност на нашите страни... Нямам поради, че би трябвало да изолираме Китай стопански “, сподели Столтенберг, представен от РИА Новости.

Ръководителят на НАТО акцентира, че " е належащо да има някои общи съображения, когато се влиза в стопански връзки " с Китай и Русия.

По мнението на Столтенберг, Китай провокира света по доста способи, а НАТО остава значима институция в бурни времена.

„ Трябва да се обединим в Европа и Северна Америка, с цел да се оправим с провокациите и заплахите, пред които сме изправени “, сподели той идобави, че „ е рисково да станем стопански уязвими за Русия “.

Както акцентира генералният секретар на алианса, „ не би трябвало да повтаряме тази неточност във връзка с Китай, да ставаме подвластни от артикули като редки минерали или че им е разрешено да управляват инфраструктура, като 5G мрежата, или че споделяме технологии които подкопават личната ни сигурност. “

По-рано Руската федерация и Китай обявиха, че са подготвени взаимно да се опълчват на възходящия външен напън, защото страните се интересуват взаимно от просперитета си.

Наскоро китайският президент Си Дзинпин съобщи, че Пекин е срещу политизирането на икономическите връзки и разгръщането на търговски войни, подкопаващи разпоредбите на интернационалната търговия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР