Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг свика утре заседание на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг свика утре заседание на
Коментари Харесай

Столтенберг свиква спешно Съвета НАТО-Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг свика на следващия ден съвещание на Съвета НАТО - Украйна, с цел да се разиска даването на още военна помощ за Украйна, главно за противовъздушната й защита. В събота Камарата на представителите на американския Конгрес ще гласоподава предлагането за разпределяне на дълго отлаганата военна помощ за Киев в размер на към 61 милиарда $.

Американският президент Джо Байдън даде обещание " неотложно да подпише " законопроектите за помощ за Украйна, Израел и Тайван. Той прикани Конгреса да не бави повече пакета военна помощ, като съобщи, че съдружниците на Съединените щати се намират в " основен " миг на спорове против Русия и Иран.

Украинският президент Володимир Зеленски написа в обществената мрежа " Х ", че страната му се нуждае от финансова помощ, а Кремъл като само отговорен за войната против Украйна би трябвало да заплати мъчителна цена посредством потреблението на замразените съветски активи за потребностите на Киев. Темата се разисква от финансовите министри от Г-7. В Киев дойде немският вицеканцлер и министър на стопанската система Роберт Хабек в подготовка на конференцията за възобновяване на Украйна, планувана за юни в Берлин.

В изявление за Washington Post началникът на украинското разузнаване Кирил Буданов съобщи, че чака още през юни огромна съветска атака, с цел да се опита да превземе цялата територия на Донецка и Луганска област. Той обаче добави, че Украйна също възнамерява нови трансгранични офанзиви от съветски доброволци, които работят на съветска територия. Снощи съветската противовъздушна защита е свалила 14 дрона над южната област Белгород и един дрон над прилежащата Воронеж. Няма информация за потърпевши, съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР