Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг смята, че западните страни

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг смята, че западните страни
Коментари Харесай

Столтенберг коментира доставките на оръжие от Запада на Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг счита, че западните страни скоро ще усилят доставките на тежко оръжие за Украйна. Според него съдружниците от НАТО знаят, че страната се нуждае от бойни танкове като немския Leopard 2.

„ И това ще бъде една от тематиките, които ще обсъждаме в Рамщайн (американска военновъздушна база в Германия). Украйна ще бъде показана там. Неотдавнашните обещания за даване на тежка военна техника са доста значими и чакам повече в близко бъдеще “, сподели генералният секретар на Алианса в изявление за немския вестник Handelsblatt, написа Факти.бг.

Той чака, че след срещата на 20 януари в Рамщайн последователите на Украйна ще могат да разгласят нова военна помощ. „ Силно поздравявам решението на Германия и Съединени американски щати за доставката на бронетранспортьори. Както и единодушието на Франция да достави леки бойни танкове. Сигурен съм, че други съдружници също ще разгласят нова помощ в Рамщайн “, сподели Столтенберг.

Според него, в този момент е в ход решителната фаза на спора. „ Преживяваме яростни борби. Затова е значимо да предоставим на Украйна оръжията, нужни за победа и за продължение на съществуването на самостоятелна страна. Може да наподобява парадоксално, само че военната поддръжка за Украйна е най-бързият път към мира “, сподели генералният секретар на НАТО.

По-рано Русия изпрати нота до страните от Алианса поради доставките на оръжия за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров означи, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане законна цел за Русия. Министерството на външните работи на Руската федерация съобщи, че страните от НАТО си „ играят с огъня “, като доставят оръжие на Украйна. Песков означи, че „ помпането “ на Украйна с оръжия от Запада не способства за триумфа на руско-украинските договаряния и ще има отрицателен резултат.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР