Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще посети следващата седмица

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще посети следващата седмица
Коментари Харесай

Столтенберг ще посети Република Корея и Япония


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще посети идната седмица Република Корея, с цел да разиска ракетно-ядрената проблем към КНДР, заяви министерството на защитата в Сеул.

„ Столтенберг ще се срещне с президента Мун Дже Ин, ще беседва с министъра на външните работи Кан Гьон Хва. Той ще посети също Демилитаризираната зона, разделяща Северна и Южна Корея ”, осведоми ведомството.

Външното министерство акцентира, че основната цел на пътуването на Столтенберг е „ съгласуване на методите към решение на севернокорейския ракетно-ядрен проблем, разискване на тематиката за неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване и проблеми като тероризма и киберсигурността ”.

Южна Корея не е член на Северноатлантическия пакт, само че дружно с Афганистан, Австралия, Ирак, Пакистан, Япония, Нова Зеландия и Монголия взе участие в програмата „ Глобално партньорство ” с НАТО.

Тези страни си сътрудничат с алианса в области о съвместен интерес, а някои дават принос в негови интервенции, в това число и военни.

Днес беше обявено също, че от 29 октомври до 1 ноември Столтенберг ще посети Япония. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР