Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова държавите-членове на Алианса

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова държавите-членове на Алианса
Коментари Харесай

Столтенберг: Усилването на противовъздушната отбрана на Украйна ще бъде топ приоритет за НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани държавите-членове на Алианса да дават на Украйна повече системи за Противовъздушна отбрана. Той съобщи това при идването си срещата на министрите на защитата на държавите-членки на НАТО. 
 
" Ще помислим по какъв начин да увеличим поддръжката за Украйна като основният ни приоритет ще бъде усилване на противовъздушната защита на Украйна ", сподели Столтенберг. 
 
" Приветствам това, че съдружниците в НАТО дават системи за Противовъздушна отбрана (на Украйна, бел. ред.). Това е доста значимо. Приветствам неотдавнашното заявление на Германия и доставката на немска система за Противовъздушна отбрана на Украйна. Мисля че всички разбрахме за какво това е значимо. Ужасните офанзиви против украинските градове, убитите цивилни, разрушената критическа цивилна инфраструктура, сериозните офанзиви против енергийната система в предверието на зимата ", означи генералният секретар на НАТО. 
 
Той акцентира, че Украйна се нуждае от огромно количество разнообразни видове системи за отбрана на своето въздушно пространство. 
 
" Всичко това показва насъщната нужда от огромно количество средства за Противовъздушна отбрана в Украйна (...) Нужни са разнообразни видове системи за Противовъздушна отбрана - с дребна далекобойност, с огромна далекобойност, системи за Противовъздушна отбрана против балистични ракети, крилати ракети, против дронове, разнообразни системи за разнообразни задания ", сподели Столтенберг. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР