Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди днес Беларус да

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди днес Беларус да
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО да не служи за претекст за оправдаване на репресиите в Беларус

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести през днешния ден Беларус да не се пробва да употребява хипотетичното скупчване на сили на Алианса в района, с цел да оправдае репресии против протестиращите, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

През уикенда беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че има "значително оживление на сили на НАТО в непосредствена непосредственост " до границите на страната му, на територията на Полша и Литва. Това негово изказване беше отхвърлено неотложно от Алианса.

"Наблюдаваме опити НАТО да се употребява като предлог " за силови ограничения против протестиращите и политическата съпротива в Беларус, съобщи през днешния ден Столтенберг на идване в Берлин за среща на министрите на защитата на страните от Европейския съюз. Той акцентира, че "няма скупчване на сили на НАТО в района ".

"Всички опити на режима в Минск да отклони вниманието от вътрешните си проблеми, като се оправдава с външни сили, с цел да си откри предлог да употребява принуждение против личния си народ, са неприемливи и неоснователни ", добави Столтенберг.

Лукашенко твърди, че митингите в Беларус се управляват от чужбина, наблягайки, че няма да остави страната си да бъде "разделена ".

Протестите в някогашната руска република не стихват от противоречивите избори на 9 август, на които дългогодишният президент завоюва нов мандат на поста съгласно формалните резултати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР