Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поиска в понеделник от

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поиска в понеделник от
Коментари Харесай

Ръководителят на НАТО поиска от Южна Корея да засили военната подкрепа за Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изиска в понеделник от Южна Корея да " ускори " военната поддръжка за Украйна, като предложи да преразгледа политиката си да не изнася оръжия за страни в спор.

Столтенберг е в Сеул в първия стадий от пътуването си в Азия, което ще премине и в Япония, като част от устрема за усилване на връзките с демократичните съдружници в района в лицето на спора в Украйна и възходящата конкуренция от Китай.

Той се срещна с висши южнокорейски чиновници в неделя и в понеделник прикани Сеул да направи повече, с цел да помогне на Киев, като сподели, че има „ незабавна потребност от повече муниции “.

Той уточни страни като Германия и Норвегия, които имаха „ дългогодишни политики да не изнасят оръжия в страни в спор “, които те преразгледаха, откакто съветският президент Владимир Путин нахлу в Украйна през февруари предходната година.

„ Ако имаме вяра в свободата, демокрацията, в случай че не желаеме автокрацията и тиранията да победят, тогава те се нуждаят от оръжия “, сподели той, говорейки в института Чей в Сеул.

Южна Корея става все по-голям експортьор на оръжия в международен мащаб и неотдавна подписа съглашения за продажба на стотици танкове на европейски страни, в това число Полша, членка на НАТО.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР